Ερχεται νέο κύμα καύσωνα

Νέο κύμα καύσωνα

Νέο «κύμα» καύσωνα θα βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα και αύριο στη χώρα, με τη θερμοκρασία να φθάνει ακόμη και τους 42 βαθμούς Κελσίου. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, με χρόνιες παθήσεις κ.ά.) στα οποία συνιστάται να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς και να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες.

Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, σήμερα και αύριο ο υδράργυρος θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 41 και κατά τόπους τους 42 βαθμούς Κελσίου. Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στους 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη, ενώ στις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φθάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.
Την Πέμπτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη βόρεια Ελλάδα αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Την Παρασκευή η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα

Posted in Κοινωνία and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *