Νέες κινητοποιήσεις σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ

Νέες κινητοποιήσεις σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνουν οι εργαζόμενοι στις σταθερές συγκοινωνίες, (Μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ), αντιδρώντας στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Συγκεκριμένα, τα σωματεία της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. αποφάσισαν ομόφωνα σήμερα ότι δεν πρόκειται να δεχτούν καμία περαιτέρω μείωση μισθού και «εάν γίνουν μονομερείς ενέργειες για βίαιη κατάργηση των ΣΣΕ και των συνταγματικά κατοχυρωμένων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων», θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων σε όλα τα επίπεδα.

«Η ένταξή μας στο ενιαίο μισθολόγιο οδηγεί στη βίαιη κατάργηση της ισχύος της ΣΣΕ, που υπογράψαμε όλα τα σωματεία τον Απρίλιο του 2012» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, επισημαίνοντας πως ήδη έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις στους μισθούς τους, που ξεπερνούν το 35%.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι έχουν «υπερβάλει εαυτόν» για την κάλυψη των κενών από μετατάξεις, απολύσεις και συνταξιοδοτήσεις εργαζομένων, που είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους μισθοδοσίας της εταιρείας κατά 48,6% από το 2009.

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *