Νέες αυξήσεις στα τσιγάρα

Νέες αυξήσεις στα τσιγάρα

Νέο τέλος για το καλό μας, την ενίσχυση με πόρους της εκστρατείας κατά του καπνίσματος, απειλεί να αυξήσει και άλλο την τιμή των τσιγάρων, μετά την υιοθέτηση από την Ελλάδα, σχετικής πρότασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η πρόταση κατατέθηκε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του ΠΟΥ στη Μόσχα και προβλέπεται να ισχύσει σε όλες τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αυτό και απαιτείται να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις από κάθε χώρα ξεχωριστά. Στόχος η δημιουργία ενός εθνικού ταμείου για την ενίσχυση των ενεργειών κατά του καπνίσματος και την προστασία του πληθυσμού από την απειλή του τσιγάρου.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται, εν τω μεταξύ, το «σαφάρι» για την τήρηση των διατάξεων του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε πριν από λίγη ώρα σήμερα, Τρίτη, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, μετά από 23.804 καταγγελίες και 38.754 ελέγχους έχουν επιβληθεί από την εφαρμογή του νόμου μέχρι σήμερα 2.151 πρόστιμα, συνολικού ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Τα νέα, πάντως, ως προς τους ίδιους τους καπνιστές, είναι καλά. Μέσα στο τελευταίο εξάμηνο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, ένα 4% των σταθερών καπνιστών (αποτελούν το 43% του πληθυσμού) έκανε το μεγάλο βήμα και έκοψε το τσιγάρο, ενώ πολλαπλάσιο είναι το ποσοστό των περιστασιακών καπνιστών, που δεν άγγιξαν τσιγάρο.

Πηγή: tovima.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *