Νέα μέτρα για την ανεργία

Νέα μέτρα για την ανεργία

Πακέτο μέτρων 2,7 δισ. ευρώ για την απασχόληση τίθεται σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο το οποίο αφορά 600.000 εργαζόμενους.

Στην Κυβερνητική Επιτροπή παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, τις προτάσεις σχετικά με τα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για την ενίσχυση της απασχόλησης, ύψους 2.7 δις ευρώ. Το πακέτο μέτρων θα συζητηθεί και στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ωφεληθούν περίπου 600.000 άτομα.

Επίσης, θα δοθούν κίνητρα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις όπως η κατάρτιση και η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, με στόχο τη συμμετοχή 250.000 εργαζομένων.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη θα υπάρξουν ειδικά προγράμματα κατάρτισης στα οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν επιπλέον 200.000 άτομα καθώς και προγράμματα τόνωσης της απασχόλησης.

Τέλος, ο υπουργός διευκρίνισε ότι το 50% της χρηματοδότησης θα προέρχεται από το ΕΣΠΑ, το 20% από πόρους του ΟΑΕΔ και το 30% από άλλους κρατικούς πόρους.

Στήριξη και για τους μακροχρόνια ανέργους

Παράλληλα το υπ. Εργασίας, όπως ανακοινώθηκε, προχωρά στην άρση των εμποδίων για την είσπραξη του ειδικού επιδόματος των μακροχρονίων ανέργων, που είχαν προκύψει με τον τελευταίο φορολογικό νόμο. Αυξάνεται το τεκμαρτό εισόδημα και μεγαλώνει το χρονικό διάστημα λήψης του επιδόματος για τους δικαιούχους.

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *