Νέα αυτοκτονία ως ένδειξη πολιτικής διαμαρτυρίας

Νέα αυτοκτονία ως ένδειξη πολιτικής διαμαρτυρίας

Νέα αυτοκτονία προκαλεί σοκ. Στη Σταυρούπολη στην Ξάνθη, 45χρονος δάσκαλος έβαλε τέλος στη ζωή του το απόγευμα του Σαββάτου ως ένδειξη πολιτικής διαμαρτυρίας για το Μνημόνιο και την οικονομική καταστροφή που είχε προκαλέσει στον ίδιο και την οικογένειά του. Σύμφωνα με το xanthipress, ο 45χρονος δάσκαλος υπηρετούσε στην Αθήνα και βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του για τις ημέρες του Πάσχα. Ο αυτόχειρας, παντρεμένος με παιδιά, απαγχονίστηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα σε αποθήκη της πατρικής κατοικίας του στη Σταυρούπολη.

Άφησε μάλιστα πίσω του πολυσέλιδο σημείωμα στο οποίο εξηγεί ότι οι λόγοι της αυτοκτονίας του είναι ξεκάθαρα πολιτικοί και ότι θέλησε με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί για το μνημόνιο και την οικονομική κατάσταση της χώρας!

Στην Κρήτη
Λίγες μέρες πριν άλλος ένας άνθρωπος στην Κρήτη αυτοκτόνησε γιατί δεν του άρεσε η ζωή που τον ανάγκασαν να ζει.

«Δεν μου αρέσει η ζωή που μας αναγκάζουν να ζούμε. Συγνώμη αν προκάλεσα αναστάτωση». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που έγραψε στο ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε ο 54χρονος λογιστής, ο οποίος εντοπίστηκε απαγχονισμένος στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας όπου διέμενε με την οικογένειά του, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Τον άτυχο άνδρα βρήκε νεκρό η γυναίκα που είχε αναλάβει τη φροντίδα της ηλικιωμένης μητέρας του. Ο 54χρονος ήταν ανύπαντρος και διέμενε στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας, ενώ η μητέρα και η αδελφή του διέμεναν σε παρακείμενα διαμερίσματα.

Η αυτοκτονία του τοποθετείται χρονικά στη διάρκεια της περασμένης νύχτας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 54χρονος δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Απεναντίας φέρεται να είχε οικονομική άνεση. Η είδηση του θανάτου του 54χρονου λογιστή προκάλεσε σοκ τόσο στην οικογένειά του όσο και στους συνεργάτες και φίλους του. Το λογιστικό γραφείο του ήταν λίγα μέτρα πιο πέρα από την κατοικία του. Επειδή ήταν πάντα συνεπής στην εργασία του, οι συνεργάτες του ανησύχησαν από την αδικαιολόγητη απουσία του και άρχισαν να «χτυπούν» τα τηλέφωνα, αναζητώντας τον 54χρονο.

Φίλοι και γνωστοί περιγράφουν τον αυτόχειρα ως έναν ευγενή και αγαπητό άνθρωπο, ο οποίος ωστόσο ήταν κάπως εσωστρεφής.

Πηγή:imerisia.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *