Μισθωτός με καταθέσεις 41,5 εκατ.

Μισθωτός με καταθέσεις 41,5 εκατ.

Μπροστά σε τρανταχτές περιπτώσεις φοροδιαφυγής έχει πέσει το ΣΔΟΕ μετά το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Από τον περασμένο Αύγουστο-Σεπτέμβριο έχουν γίνει από το ΣΔΟΕ πάνω από 5.000 αιτήματα στην Ένωση Τραπεζών για ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών φυσικών και νομικών προσώπων, όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο διευθυντής Ελέγχων του Σώματος, Νίκος Λέκκας.

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί 210 υποθέσεις από τις οποίες έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα και φόροι πάνω από 650 εκατ. ευρώ. «Αντιληφθείτε τώρα τι θα γίνει όταν φτάσουμε τα 1.000 ή τα 2.000. Αυτό είναι μία πρώτη ένδειξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.

Ανάμεσα σε αυτές τις υποθέσεις, υπάρχουν ορισμένες «τρανταχτές περιπτώσεις». Για παράδειγμα, ιδιωτικός υπάλληλος, μισθωτός, διατηρούσε λογαριασμό καταθέσεων ύψους 41,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, εντοπίστηκε ρακοσυλλέκτρια η οποία είχε καταθέσεις 16,5 εκατ. ευρώ, όπως και μεγάλη εταιρεία με απόκρυψη φορολογητέας ύλης 35 εκατ. ευρώ, η οποία τελικώς ήρθε σε συμβιβασμό και θα πληρώσει 21 εκατ. ευρώ.

Τα στοιχεία προέκυψαν από τους ελέγχους, αξιοποιώντας το νέο σύστημα Elenxis, το οποίο δίδει τη δυνατότητα στο ΣΔΟΕ να επιλέξει υποθέσεις για έλεγχο με βάση αντικειμενικά κριτήρια ανάλυσης κινδύνου.

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *