Μετανάστες στο νοσοκομείο λόγω ρατσιστικών επιθέσεων

Μετανάστες στο νοσοκομείο λόγω ρατσιστικών επιθέσεων

Δεκαπέντε άτομα μεταφέρθηκαν ως το βράδυ της Πέμπτης στο νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς» και άλλα τέσσερα στην Πολυκλινική Αθηνών, ως αποτέλεσμα των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Δεκαεπτά εξ αυτών είναι μετανάστες, οι οποίοι ξυλοκοπήθηκαν από μέλη ακροδεξιών οργανώσεων κατά τη διάρκεια της πορείας τους νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τους γιατρούς φέρουν τραύματα από ξυλοδαρμό, αλλά η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία για τη ζωή τους.

Από τους 19 τραυματίες, ένας θα παραμείνει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Όλα τα περιστατικά ξυλοδαρμού των μεταναστών συνέβησαν στην περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας.

Προσήχθησαν συνολικά 47 άτομα (40 ημεδαποί και 7 αλλοδαποί) και συνελήφθη ένας αλλοδαπός για σωματική βλάβη και φθορές.

Νωρίτερα, το απόγευμα της Πέμπτης, συγκέντρωση στο σημείο, όπου δολοφονήθηκε ο 44χρονος τα ξημερώματα της Τρίτης, στην διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Γ’ Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησαν περίπου 2.000 άτομα.

Ακολούθησε πορεία προς το Δημαρχείο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της οποία διαδηλωτές επιτέθηκαν σε μετανάστες που βρίσκονταν στο δρόμο τους, ενώ συμπλοκές μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών σημειώθηκαν στο ύψος της Βίλα Αμαλίας, στην Αχαρνών.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, οι συγκεντρωμένοι στο σημείο της δολοφονίας, συμμετείχαν σε τρισάγιο που έγινε αρχικά και στη συνέχεια άκουσαν τους χαιρετισμούς από κατοίκους της περιοχής, αλλά και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκαν 48 προσαγωγές από την περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας.

Ακόμα και μετά τη λήξη της πορείας, η ατμόσφαιρα παραμένει «ηλεκτρισμένη» γύρω από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 44χρονος.

Μικρές ομάδες ακραίων στοιχείων βρίσκονται στο σημείο της δολοφονίας και μεμονωμένα ορμούν και προπηλακίζουν αλλοδαπούς.

Επιπλέον, μοτοσικλετιστές περιφέρονται στους δρόμους γύρω και από την πλατεία Βικτωρίας, χτυπώντας επίσης αλλοδαπούς.

Το προηγούμενο βράδυ της Τετάρτης επικράτησε ένταση όταν μέλη της Χρυσής Αυγής σχημάτισαν ομάδες και άρχισαν να καταδιώκουν και να χτυπούν μετανάστες.

Οι αλλοδαποί που διατηρούν καταστήματα επί της οδού Ηπείρου φοβήθηκαν και αναγκάστηκαν να τα κλείσουν και να αποχωρήσουν από την περιοχή.

Στη συνέχεια, ακροδεξιοί επιχείρησαν να εισβάλουν σε δυο κτίρια που βρίσκονται στη περιοχή και τελούν υπό κατάληψη από άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, ωστόσο εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Πηγή:Newsroom ΔΟΛ

Posted in Κοινωνία and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *