Μαθητής με αναπηρία αποκλείστηκε από την παρέλαση

Μαθητής με αναπηρία αποκλείστηκε από την παρέλαση

Την «ανεπαίσχυντη και ρατσιστική συμπεριφορά ορισμένων εκπαιδευτικών» καταγγέλλει η Ε.Σ.Α.μεΑ με επιστολή της στην υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή ένα περιστατικό σε χωρίο της Λάρισας, όπου «ένας μαθητής με αναπηρία αποκλείστηκε από την παρέλαση και την εορταστική εκδήλωση» για την 25η Μαρτίου. Η Ε.Σ.Α.μεΑ στην επιστολή της ζητάει από την υπουργό να γίνουν όλες εκείνες οι αναγκαίες ενέργειες, όπως να αποσταλεί εγκύκλιος προς όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ώστε «να προβληθεί και να γίνει πράξη το πραγματικό ενδιαφέρον για τα άτομα με αναπηρία που ευαγγελίζεσθε ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας».

Η Ε.Σ.Α.μεΑ στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι σε ένα χωριό της Λάρισας, η συμπεριφορά ενός εκπαιδευτικού προκάλεσε «έντονα συναισθήματα κατάφωρης αδικίας και προσβολής όχι μόνο της τοπική κοινότητας αλλά και όλης της ελληνικής επικράτειας». «Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής και ο Γυμναστής του 25ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας δεν επέτρεψαν σε μαθητή με σύνδρομο Down να συμπεριληφθεί στο σώμα της μαθητικής παρέλασης του σχολείου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου», σημειώνει η Ε.Σ.Α.μεΑ.

Ερωτηθείς σχετικά από τον Τύπο ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ιωάννης Βαρδακαστάνης δήλωσε πως «οτιδήποτε διακρίνει, οτιδήποτε αποκλείει έναν μαθητή από τη συμμετοχή στη μαθητική ζωή όπως όλοι οι μαθητές, είναι επιεικώς απαράδεκτο. Ο αποκλεισμός ενός μαθητή με αναπηρία από την παρέλαση είναι ισοτίμως απαράδεκτο με τον αποκλεισμό ενός μαθητή, επειδή κάποιος θεωρεί ότι δεν είναι Έλληνας»


Posted in Κοινωνία and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *