Θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο τα μέτρα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο τα μέτρα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο τα μέτρα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο τα μέτρα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

«Καμιά παρέλαση δεν θα διαλυθεί και δεν θα ματαιωθεί ό,τι κι αν επιχειρήσουν ομάδες διαμαρτυρομένων πολιτών. Η αστυνομία αν χρειασθεί θα πρέπει να επιδείξει πυγμή».

Αυτή είναι η εντολή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ προς όλους τους αστυνομικούς, υψηλόβαθμους και χαμηλόβαθμους, οι οποίοι θα συμμετέχουν στα μέτρα για τις εκδηλώσεις και τις παρελάσεις σε ολόκληρη την χώρα.

Ολη η διαθέσιμη δύναμη της αστυνομίας θα βρίσκεται επι ποδός την Κυριακή και ήδη οι αστυνομικοί έχουν ενημερωθεί πως δεν θα υπάρχουν ρεπό, ενώ έχουν ήδη κοπεί και οι άδειες.

Τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι ισχυρά και όπου χρειαστεί σύμφωνα με της ΕΛ.ΑΣ αυστηρά.

Οπως λένε χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί, το μεγαλύτερο βάρος θα δοθεί σε περιοχές όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπου αν χρειαστεί θα υπάρξουν προληπτικές προσαγωγές και έλεγχοι πολιτών για τους οποίους, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα θελήσουν να προκαλέσουν επεισόδια.

Στην Αθήνα τα μέτρα θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.

Απέναντι από τους επίσημους θα υπάρχουν μόνο διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί, ενώ οι οδοί Όθωνος και Β.Γεωργίου θα είναι κλειστές για τους πολίτες, όπως και η πλατεία Συντάγματος.

Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα για λόγους ασφαλείας θα παραμείνει κλειστός κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης, ενώ οι πολίτες ,θα πάρουν θέση για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις,σύμφωνα με πληροφορίες ,από την συμβολή της Βουκουρεστίου με την Πανεπιστημίου και κάτω.

Ενστολοι και αστυνομικοί της ασφάλειας θα βρίσκονται ακόμα και στον Εθνικό Κήπο ενώ θα υπάρξει ακόμα και ειδικό σχέδιο προστασίας και διαφυγής όσων δίνουν παρόν στην εξέδρα των επισήμων και γύρω από αυτήν σε περίπτωση επεισοδείων.

Σε κατάσταση επιφυλακής θα βρίσκονται και οι ειδικές υπηρεσίες όπως η Αντιτρομοκρατική, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται και δεκάδες εισαγγελείς σε όλη τη χώρα προκειμένου να εποπτεύουν το έργο των αστυνομικών και να χειρισθούν περιπτώσεις επεισοδίων και συλλήψεων πολιτών.

Στο μεταξύ, από το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, δηλώνει με πως «δυστυχώς, καταφέραμε ως χώρα να είναι και οι παρελάσεις αντικείμενο επιχειρησιακής αστυνομικής ετοιμότητας».

Πηγή:skai.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *