Λουκέτο για δυο μέρες στο ΤΕΙ Πειραιά

Λουκέτο για δυο μέρες στο ΤΕΙ Πειραιά

Την εκπαιδευτική και διοικητική του λειτουργία αναστέλλει το ΤΕΙ Πειραιά για τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Απριλίου 2011, ύστερα από απόφαση της Συνέλευσης του Ιδρύματος, καθώς η κρατική χρηματοδότηση για το 2011 δεν φτάνει να καλύψει απαραίτητες ανάγκες, όπως αυτές της ηλεκτροδότησης και του νερού.

Ειδικότερα, ο προϋπολογισμός του ΤΕΙ Πειραιά το 2009 για λειτουργικές δαπάνες και δαπάνες πληρωμής ωρομίσθιου προσωπικού ήταν 15.450.000, το 2010 13.040.000 και το 2011 7.400.000 ευρώ.

Όπως καταγγέλλουν οι υπεύθυνοι του ΤΕΙ, λογαριασμοί ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, φυσικού αερίου, υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητα, αλλά και προμήθεια αναλώσιμων υλικών για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των εργαστηρίων είναι αδύνατο να καλυφθούν με το ποσό της χρηματοδότησης του έτους.

Όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία», παρόλο που η εκπαιδευτική και διοικητική λειτουργία του ΤΕΙ “παγώνει”, το προσωπικό του θα παρευρίσκεται στο Ίδρυμα για ανοικτές συζητήσεις σε θέματα που αφορούν τα ΤΕΙ και ειδικότερα θα συζητήσει το πλαίσιο διαμόρφωσης του ενιαίου επιμελητηριακού φορέα μηχανικών που δόθηκε για διαβούλευση. Επίσης, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011, και ώρα 11:00 θα συνέλθει η Συνέλευση του ΤΕΙ, προκειμένου να επανεκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει αν θα συνεχιστεί η αναστολή λειτουργίας.

Πηγή:tvxs.gr


Posted in Κοινωνία and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *