Σε δίκη για μη υποβολή «πόθεν έσχες» η κόρη του Τσοχατζόπουλου

Σε δίκη για μη υποβολή «πόθεν έσχες» η κόρη του Τσοχατζόπουλου

Σε δίκη για μη υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες» παραπέμπει την κόρη του πρώην υπουργού Αμύνης Άκη Τσοχατζόπουλο, με βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών.

Οι εφέτες «δείχνουν» στην Αρετή Τσοχατζοπούλου το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, για την κατηγορία της «εκ προθέσεως παράλειψης δήλωσης ‘πόθεν έσχες’ κατ΄εξακολούθηση», με βούλευμα τους (αριθμός 1207/2011) με ανάλογη εισαγγελική πρόταση.

Η κατηγορία σε βάρος της κόρης του πρώην υπουργού στηρίζεται στο γεγονός, σύμφωνα με το βούλευμα, ότι δεν υπέβαλε δήλωση για τα έτη 2007 και 2008, ενώ ήταν υποχρεωμένη.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου διατέλεσε διοικητής στο ΠΙΚΠΑ, απ’ όπου αποχώρησε το 2005. Συνεπώς, σύμφωνα με τον νόμο, ακόμα και μετά από συνταξιοδότηση, ήταν υποχρεωμένη να υποβάλλει σχετική δήλωση για τα επόμενα τρία έτη.

Η κατηγορουμένη υπέβαλε δήλωση το 2006, αλλά «εκ προθέσεως παρέλειψε» να υποβάλει τα επόμενα δύο.
Ο εισαγγελέας Εφετών Γιάννης Αγγελής, που μελέτησε τα στοιχεία, υπέβαλε στο Συμβούλιο Εφετών παραπεμπτική πρόταση, κρίνοντας πως η αιτιολογία που προέβαλε η υπόχρεη, περί ασθένειας μέλους της οικογένειας της, δεν ήταν πειστική.

Για τον πατέρα της, Άκη Τσοχατζόπουλο ,διενεργείται, μέσω του ΣΔΟΕ, έρευνα για περιουσιακά του στοιχεία, στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης των υποβρυχίων.

Πηγή:ethnos.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *