Οι κλιματιζόμενες αίθουσες στη Θεσσαλονίκη

Οι κλιματιζόμενες αίθουσες στη Θεσσαλονίκη

Κλιματιζόμενες αίθουσες για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων τις ημέρες του καύσωνα εξασφάλισε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προσβλέποντας στην αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Πρόκειται για χώρους στα ΚΑΠΗ του δήμου, όπως και σε επιλεγμένες ξενοδοχειακές μονάδες, κυρίως στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στα ξενοδοχεία Vergina, Εγνατία, Aegeon και Metropolitan.

Από την πλευρά της, λόγω της σταδιακής αύξησης της θερμοκρασίας, η Περιφερειακή ενότητα Ροδόπης, εφαρμόζοντας το τοπικό σχέδιο «Ξενοκράτης», ανακοίνωσε ότι με ευθύνη των δήμων και της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, θα ληφθούν τα παρακάτω μέτρα:

Γνωστοποίηση της λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου σε κάθε δήμο, όπου οι δημότες θα μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες ή τυχόν βοήθεια.
Παράταση της λειτουργία κλιματιζόμενων χώρων (αίθουσες, ΚΕΠ, ΚΑΠΗ κ.λ.π.) για την υποδοχή ευπαθών ατόμων (παιδιά, ηλικιωμένοι, πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, άστεγοι, άποροι) εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Η ιερά Μητρόπολη να ενημερώσει τους εφημέριους των ναών που διαθέτουν κλιματισμό, προκειμένου να φιλοξενήσουν τους ευπαθείς ενορίτες τους, εφόσον παραστεί ανάγκη.

Ο δήμος Αλμωπίας, με αφορμή τις προβλέψεις της ΕΜΥ για σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας και καύσωνα σε όλη την χώρα για τις επόμενες ημέρες, θέτει στη διάθεση των δημοτών τους κλιματιζόμενους χώρους του δημαρχείου Αλμωπίας στην Αριδαία και του παλαιού Δημαρχείου του πρώην δήμου Εξαπλατάνου στον Εξαπλάτανο, τις ώρες 9 πμ έως 7 μμ κα

Δείτε τις κλιματιζόμενες αίθουσες των Δήμων στην Αττική

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *