Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Αναστολή των κινητοποιήσεών τους από την 1η Ιουλίου αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί στην Αττική, μετά από ομόφωνη απόφαση του δ.σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου, καθώς άρχισαν να τους καταβάλλονται οι οφειλές του Απριλίου από τον ΕΟΠΥΥ. Ετσι, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν πλέον να παίρνουν τα φάρμακά τους με πίστωση.

Η διοίκηση του Οργανισμού δέσμευσε την Τετάρτη το ποσό των 127 εκατ. ευρώ προκειμένου να εξοφλήσει τους φαρμακοποιούς για το μήνα Απρίλιο.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντος συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο στον οποίο ανακοίνωσε την αναστολή των κινητοποιήσεων. Από την πλευρά του ο υπουργός ευχαρίστησε τα μέλη του δ.σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής για την απόφαση τους και πρόσθεσε ότι κατανοεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

«Εμείς συνεχίζουμε τη σκληρή προσπάθεια να εξεύρουμε λύσεις στη χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ, ώστε να υπάρχει σταθερή ροή πληρωμών. Οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις μας προς κάθε κατεύθυνση, προοδευτικά θα αντιμετωπιστούν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκουρέντζος ζητώντας την κατανόηση όλων των φορέων της Υγείας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου επικοινώνησε τηλεφωνικά το πρωί με τους 54 προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας και τους ζήτησε να σταματήσουν και αυτοί τις κινητοποιήσεις. Ωστόσο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, άφησε ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο οι φαρμακοποιοί να διακόψουν ξανά την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων καθώς τα χρήματα που έχουν απομείνει στον ΕΟΠΥΥ για τον επόμενο μήνα είναι ελάχιστα.

Πηγή:naftemporiki.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *