Κατάληψη τα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ

Κατάληψη τα γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ

Κατάληψη των γραφείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Δελφών 218, πραγματοποιούν από το πρωί απογραφείς και τομεάρχες, που απασχολήθηκαν στην Εθνική Απογραφή του 2011. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την εξάμηνη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων τους.

«Πρόσφατα μας ενημέρωσαν ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έστειλαν τα χαρτιά μας στην υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και από εκεί αφού ελεγχθούν θα πάνε στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Χρειάστηκε έξι μήνες και μας λένε να περιμένουμε κι άλλο, ενώ για την απογραφή είναι δεσμευμένα από τη Eurostat σαράντα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ» δήλωσε ο απογραφέας Ευθύμιος Κεχαγιάς.

Στη Θεσσαλονίκη, από τις 10 έως τις 24 Μαΐου που διενεργήθηκε η εθνική απογραφή, απασχολήθηκαν σε αυτή περί τους 7.500 απογραφείς και τομεάρχες. Οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης να τους καταβληθούν οι αμοιβές τους χωρίς κρατήσεις (περίπου 26%) και να αμειφθούν με βάση το συγκεντρωτικό φυλλάδιο της απογραφής και με τα αρχικά ποσά που είχαν οριστεί για κάθε σπίτι και για κάθε άτομο που απογράφηκε.

Οι απογραφείς θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση στις τρεις το μεσημέρι για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *