Καμίνης: Τέλος στην κατασκήνωση στο Σύνταγμα

Καμίνης: Τέλος στην κατασκήνωση στο Σύνταγμα

«Αυτή η ιστορία μέσα στις επόμενες ημέρες θα τελειώσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων για την «κατασκήνωση» στην πλατεία Συντάγματος. Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, υποστήριξε ότι η κατάσταση δεν αφορά πλέον σε ανθρώπους που ασκούν το δικαίωμα της νόμιμης διαμαρτυρίας και ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα, υπάλληλοι του δήμου που επιχείρησαν να απομακρύνουν σκηνές ή να κατεβάσουν πανό δέχτηκαν επίθεση.

Ως κατάσταση εκφυλισμού, χαρακτήρισε την εικόνα με τις σκηνές στην πλατεία Συντάγματος, ενώ υποστήριξε, ότι οι άνθρωποι που διαμένουν στην πλατεία δεν έχουν σχέση με τους διαδηλωτές, οι οποίοι έχουν αποχωρήσει και πρόκειται για περιθωριακά στοιχεία, που «δε θέλουν να λήξει η ιστορία αυτή».

Ο δήμαρχος πάντως διεμήνυσε ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η πλατεία θα αποδοθεί στους κατοίκους και τόνισε ότι αν δεν μπορέσουν οι υπάλληλοι του δήμου να δουλέψουν, θα ζητηθεί κάθε νόμιμη βοήθεια.

Σχολίασε επιπλέον και την εικόνα στα Προπύλαια, επιρρίπτοντας ευθύνες στους πρυτάνεις για την ερμηνεία που δίνουν στο πανεπιστημιακό άσυλο. Υποστήριξε ότι από τη στιγμή που το πανεπιστήμιο δηλώνει τον ευρύτερο χώρο ως χώρο ασύλου, ο δήμος δεν μπορεί να παρέμβει και κάλεσε τους πρυτάνεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους «και να περιφρουρήσουν πραγματικά το άσυλο». Σε διαφορετική περίπτωση τους κάλεσε να παραιτηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις σκηνές της πλατείας Συντάγματος. Από την πλευρά τους, οι Αγανακτισμένοι δίνουν ραντεβού, σήμερα στις 19:00 στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

«Ο άνθρωπος που αρνείται να πιέσει στοιχειωδώς τη κυβέρνηση για να μην οδηγηθούν οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων στην απόλυση και οι υπηρεσίες σε διάλυση βγήκε να κάνει δημόσιες σχέσεις στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χ.Παπουτσή εξαπολύοντας μύδρους κατά της κινητοποίησης του Συντάγματος αλλά και των προσφύγων στα Προπύλαια» σχολίασε από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, αναφορικά με τις κινήσεις του Γιώργου Καμίνη. «Ας ενημερωθεί ο κύριος καθηγητής ότι οι πρόσφυγες στα Προπύλαια βρίσκονται με απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής και δεν κάνουν «κάμπινγκ» για πλάκα αλλά διεκδικούν άσυλο το οποίο ο φίλος του Χ.Παπουτσής το έχει στραγγαλίσει με διαδικασίες τόσο μακρόχρονες όσο δεν παίρνει» σημειώνει.

Πηγή:tvxs.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *