Αποδοκιμασίες κατά εκδότη και υπουργού στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Αποδοκιμασίες κατά εκδότη και υπουργού στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Ένταση σημειώθηκε κατά την διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Πέτρου Παπασαραντόπουλου «Πολιτικό τραβέρσο στην ύστερη μεταπολίτευση» στην Διεθνή Εκθεση Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ στη Θεσσαλονίκη.

Ομιλητές ήταν ο συγγραφέας, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο παιδαγωγός Γιώργος Τσιάκαλος με συντονιστή τον Τραϊανό Χατζηδημητρίου διευθυντής της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» ο οποίος αρχικώς δεν ήταν στην λίδτα των ομιλητών.

Ομάδα 20 περίπου ατόμων που στην πλειοψηφία τους είναι μέλη του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου αποδοκίμασε κατ’ αρχάς τον Πέτρο Παπασαραντόπουλο για τις πρακτικές του ως εκδότη και κατόπιν τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων ακούστηκαν συνθήματα όπως «Είμαστε εδώ, θα είμαστε παντού ,θα είμαστε ο τρόμος κάθε υπουργού» και «Ενας χρόνος μνημόνιο, ένας χρόνος αγώνες ενάντια σε κυβέρνηση ΕΕ ΔΝΤ».

Η παρουσία της αστυνομικής ασφαλείας του υπουργού όξυνε τα πνεύματα οπότε ο κ. Παπασαραντόπουλος αποκαλώντας την ομάδα των διαδηλωτών «φασιστική» ζήτησε να διακοπεί η εκδήλωση.

Οι πύλες ης Διεθνούς Έκθεσης Βίβλιου Θεσσαλονίκης θα μείνουν ανοικτές έως τις 8 Μαΐου.

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *