Θεσσαλονίκη: Προπονητής βίαζε ανήλικα αγόρια

Θεσσαλονίκη: Προπονητής βίαζε ανήλικα αγόρια

Φρίκη δίχως τέλος! Ακόμη και οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σοκαρίστηκαν από τη δράση του 46χρονου προπονητή που συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού σε ανήλικα αγοράκια και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση. Η είδηση που έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους αθλητικούς κύκλους, όσο περνούν οι ώρες γίνεται ακόμη πιο ανατριχιαστική.

Ο άνθρωπος που είχε αναλάβει να μάθει τα μυστικά του μπάσκετ σε μικρά παιδιά και έχαιρε της εμπιστοσύνης των γονιών τους έκρυβε μέσα του ένα τέρας. Οι αρρωστημένες ορέξεις του δεν είναι δυνατό να περιγραφούν με λέξεις. Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν εισέβαλαν στο σπίτι του 46χρονου προπονητή ομάδας της Θεσσαλονίκης. Οσο και αν φαίνεται απίστευτο, εντόπισαν σε δωμάτιο του διαμερίσματός του 75 ψηφιακούς δίσκους (DVD).

Στο περιεχόμενό τους απεικονίζεται ο ίδιος να ασελγεί και να επιδίδεται σε ολοκληρωμένες σεξουαλικές πράξεις με ανήλικα αγόρια, ενώ τα γυρίσματα έγιναν στο σπίτι του. Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της ταυτότητας του 46χρονου προπονητή ξεκίνησε έπειτα από ψηφιακή έρευνα που πραγματοποιούσε στο Διαδίκτυο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε «δωμάτια επικοινωνίας», τα οποία συχνά επισκέπτονταν παιδόφιλοι και αντάλλασσαν απόψεις, βίντεο και φωτογραφίες με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Οι αστυνομικοί του Μανώλη Σφακιανάκη άρχισαν να παρακολουθούν τις συνομιλίες, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν το «παράθυρο» του 46χρονου, στο οποίο έκανε αναφορές για τα βίντεο που είχε τραβήξει στο σπίτι του και για τις εμπειρίες του με τα ανήλικα αγόρια. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα στελέχη της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δημιούργησαν κλιμάκιο με ειδικούς στην ψηφιακή έρευνα αστυνομικούς, οι οποίοι ταξίδεψαν μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Εκεί, με τον φορητό υπολογιστή ανά χείρας, κατάφεραν να διαπιστώσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη του παιδόφιλου προπονητή και να φτάσουν μέχρι το σπίτι του. Οι αστυνομικοί πραγματικά έμειναν έκπληκτοι από αυτά που είδαν και ανακάλυψαν μέσα στο άντρο της ακολασίας του 46χρονου. Ολο το σπίτι ήταν παγιδευμένο με κρυφές κάμερες προκειμένου να κινηματογραφεί τους βιασμούς των παιδιών.

Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. βρήκαν και κατέσχεσαν 75 DVD, τα οποία περιείχαν σκηνές γυρισμένες στο σπίτι του δράστη, στις οποίες πρωταγωνιστεί ο ίδιος και «συμμετέχουν» ανήλικα αγόρια σε ερωτικές περιπτύξεις, βιασμούς και ασέλγειες. Μέσα από αυτό το υλικό οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν να εντοπίσουν τουλάχιστον ένα αγοράκι από την ομάδα που προπονούσε ο παιδόφιλος και το οποίο απεικονιζόταν σε ένα DVD να είναι μαζί με τον 46χρονο σάτυρο μέσα στο σπίτι του. Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσαν αμέσως τους γονείς του μικρού παιδιού.

Η αποκάλυψη για την αρρωστημένη σεξουαλική δραστηριότητα του 46χρονου προπονητή έσκασε σαν βόμβα στην τοπική κοινωνία καθώς οι αναστατωμένοι γονείς προσπαθούσαν να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που επισκέφτηκαν το δημαρχείο της περιοχής του προκειμένου να ενημερωθούν από τις τοπικές αρχές για τον προπονητή. Ο 46χρονος άντρας είχε προσληφθεί από τις δημοτικές αρχές προκειμένου να μυήσει στα μυστικά του μπάσκετ τους ανήλικους αθλητές και είχε αναλάβει την ομάδα παίδων.

Στα εργαστήρια τα DVD της φρίκης

Ηδη τα 75 DVD έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και εξετάζονται ένα προς ένα, ώστε να εντοπιστούν τα ανήλικα αγόρια που είχαν πέσει στα δίχτυα του παιδόφιλου προπονητή.

Αλλωστε οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι πεπεισμένοι πως όλα τα παιδιά που απεικονίζονται στα βίντεο, τα οποία έχουν τραβηχτεί μέσα στο σπίτι του σάτυρου, είναι Ελληνόπουλα, όχι όμως απαραίτητα από την ομάδα των παιδιών που προπονούσε.

Πλέον η προτεραιότητα των αστυνομικών είναι να εντοπίσουν τα παιδιά στων οποίων τις ψυχές έσταξε το δηλητήριό του ο 46χρονος δράστης, και τα οποία εξαιτίας της ντροπής ή του φόβου που ένιωθαν, δεν αποκάλυψαν ποτέ το μαρτύριο που έζησαν στα χέρια του. Τις επόμενες μέρες ο αρμόδιος εισαγγελέας αναμένεται να δώσει εντολή να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του 46χρονου παιδόφιλου.

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *