Θεσσαλονίκη: Βεβήλωσαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος

Θεσσαλονίκη: Βεβήλωσαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος

Άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, το οποίο βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας, στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

Με μαρκαδόρο σχεδίασαν σβάστικες ενώ διέγραψαν την ιστορία που υπάρχει στο μάρμαρο του μνημείου για τον αριθμό των θυμάτων.

Η βεβήλωση έγινε λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση τιμής για τους επιζήσαντες ομήρους των ναζιστικών στρατοπέδων εξόντωσης από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 30 μέλη της εβραϊκής κοινότητας Θεσσαλονίκης και ενός της ορθόδοξης χριστιανικής κοινότητας, που επέζησαν της ναζιστικής θηριωδίας.

Ο Δήμος θα τιμήσει για πρώτη φορά με την ανώτατη τιμητική διάκριση της πόλης.

«Πιστεύω πως αυτή είναι ελάχιστη οφειλόμενη τιμή γι αυτούς που γνώρισαν τη βαρβαρότητα στη σκληρότερη της εκδοχή, επέζησαν και επέστρεψαν στη γενέθλια γη, δίνοντας έναν ακόμη σκληρό αγώνα για να ξεπεράσουν τον πόνο και τη φρίκη των ναζιστικών στρατοπέδων εξόντωσης» δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Η εκδήλωση τιμής για τους επιζήσαντες ομήρους έχει προγραμματιστεί για την Δευτέρα, 20 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του νέου δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *