Θάνατοι χωρίς στέγη στην Αθήνα

Θάνατοι χωρίς στέγη στην Αθήνα

Άστεγος άνδρας εντοπίζεται νεκρός στη συμβολή των οδών Μαυροματέων και Χέυδεν, την Πέμπτη το μεσημέρι. Ήταν γνωστή φυσιογνωμία στο Πεδίον του Άρεως. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς αντίστοιχος θάνατος σημειώθηκε στο άλσος του Θησείου την Τετάρτη και αποδόθηκε στο κρύο και τις κακουχίες. Έως και την Παρασκευή το απόγευμα δεν είχαν διευκρινιστεί τα ακριβή αίτια του δεύτερου θανάτου, ο οποίος ωστόσο με τη σειρά του δεν προκαλεί εντύπωση.

Τουλάχιστον 2.000 άστεγοι βρίσκονται καθημερινά απροστάτευτοι στους δρόμους της Αθήνας, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Κλίμακα. Πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι στην πλειοψηφία τους, αν δεν έπασχαν από την αρχή, υπέπεσαν στη συνέχεια σε ψυχικές ασθένειες.

Σε μεγάλο βαθμό κάνουν κατάχρηση αλκοόλ, ως ένα μέσο αντίδρασης ή άμυνας στις κακουχίες, και γενικότερα αντιμετωπίζουν πάσης φύσεως ιατρικά προβλήματα.

Η Κλίμακα επισημαίνει στο tvxs.gr ότι στερούνται μια σειρά από δικαιώματα τα οποία προβλέπονται από το Σύνταγμα. Ασφαλώς, πάνω απ’ όλα αυτό της στέγασης.

Ένας μικρός αριθμός άστεγων εντάσσεται ανά καιρούς σε προγράμματα φιλοξενίας και σίτισης του δήμου Αθηναίων. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό.

Σε όλη τη χώρα υπολογίζεται ότι περίπου 20.000 άνθρωποι, Έλληνες και αλλοδαποί, είτε βρίσκονται κυριολεκτικά στο δρόμο, είτε ζουν υπό άθλιες συνθήκες σε εγκαταλελειμμένα κτίρια.

Πηγη:tvxs.gr


Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *