Ζάκυνθος: Χρέη στη ΔΕΗ απειλούν την υδροδότηση του νησιού

Ζάκυνθος: Χρέη στη ΔΕΗ απειλούν την υδροδότηση του νησιού

Τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς νερό αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Ζακύνθου καθώς η ΔΕΗ απειλούσε να διακόψει την παροχή ρεύματος στα αντλιοστάσια του νησιού, λόγω τεραστίων χρεών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης του νησιού που δεν έχει εξοφληθεί εδώ και χρόνια. Μια πρώτη συμφωνία επί του θέματος απέτρεψε τον κίνδυνο λειψυδρίας, μέχρι τον Αύγουστο…

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Ζακύνθου (ΔΕΥΑΖ) οφείλει στην ΔΕΗ το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Αν και από το 2006 η ΔΕΗ έχει στα χέρια της δικαστική απόφαση που επιδικάζει την άμεση καταβολή 925.000 ευρώ δεν την έχει ακόμα χρησιμοποιήσει καθώς επιθυμεί να δώσει χρόνο στους αρμόδιους για την εξόφληση.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΔΕΥΑΖ κάνει λόγο για αφόρητες πιέσεις από την ΔΕΗ και διαβεβαιώνει ότι προσπαθεί να διευθετήσει το θέμα με διακανονισμό.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Παναγιώτης Αβράμης ανέφερε, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία διακοπή του ρεύματος στα αντλιοστάσια τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Αυγούστου, καθώς η δημοτική επιχείρηση θα πληρώνει τακτικά όλους τους τρέχοντες λογαριασμού και για την αποπληρωμή του χρέους θα καταβάλλει κάθε μήνα το ποσό των 50.000 ευρώ.

Επίσης, για τον Ιούνιο έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με τον δήμαρχο Ζακύνθου Στέλιο Μποζίκη ώστε ο δήμος να γίνει ο εγγυητής ότι τα χρήματα θα καταβάλλονται. Ειδικότερα, στην συμφωνία προβλέπεται ότι αν η ΔΕΥΑΖ δεν πληρώνει του μηνιαίους λογαριασμούς της τότε η ΔΕΗ θα μπορεί να δεσμεύσει τα τέλη φωτισμού και καθαριότητας.

Για το θέμα αυτό έχει σταλεί επιστολή και στο γραφείο του πρωθυπουργού ζητώντας παρέμβαση ώστε να βρεθεί λύση

Πηγή:tvxs.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *