Εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Πλήρη εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μέχρι το Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς. Χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας υπό τον κ. Σαλμά, για θέματα που αφορούν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων, παραπεμπτικών, καθώς και στη βελτίωση των συστημάτων εκκαθάρισης τιμολογίων και πληρωμών του οργανισμού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταιρειών που έχουν έργα που αφορούν στη συνταγογράφηση, στα παραπεμπτικά και στις εκκαθαρίσεις, υπηρεσιακοί παράγοντες ασφαλιστικών φορέων, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και ο διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ.

Ο κ. Σαλμάς ζήτησε να ενοποιηθούν όλα τα ασφαλιστικά πληροφοριακά συστήματα που λειτουργούν στις παραπάνω διαδικασίες, καθολικότητα εφαρμογών, ενιαίο λογισμικό, αξιοπιστία, απεικόνιση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και ασφάλεια συστημάτων. Ορίστηκε νέα συνάντηση για την επόμενη εβδομάδα με στόχο το Σεπτέμβριο να υπάρχει πλήρης εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Πηγή:imerisia.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *