Επιστολή οργής από την ΕΣΑμεΑ στον υπ. Εσωτερικών

Επιστολή οργής από την ΕΣΑμεΑ στον υπ. Εσωτερικών

Την οργή και την αγανάκτησή τους μεταφέρουν τα άτομα με την αναπηρία, μέσω επιστολής, στον υπουργό Εσωτερικών, Ευρυπίδη Στυλιανίδη.

Η ΕΣΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία), τονίζει στην επιστολή της πως “για μια ακόμη φορά καθυστερεί άδικα η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων και του διατροφικού επιδόματος”, με συνέπεια τα άτομα με αναπηρία να υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία και να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Όπως επισημαίνεται, “τα προαναφερθέντα επιδόματα είναι τα μοναδικά μέσα επιβίωσης των ατόμων με αναπηρία, που λόγω της οικονομικής κρίσης απειλούνται πιο πολύ από ποτέ από τη φτώχεια και τον αποκλεισμό”.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον υπουργό να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να πιστωθούν αφενός οι δήμοι με τα ποσά που απαιτούνται για τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων διμήνου Μαΐου – Ιουνίου 2012 στους δικαιούχους με αναπηρία, όπως ακόμα να γίνει το ίδιο με τις Περιφέρειες, για τη χορήγηση του διατροφικού επιδόματος μηνός Ιουνίου στους δικαιούχους νεφροπαθείς τελικού σταδίου και μεταμοσχευμένους από συμπαγή όργανα.

Posted in Κοινωνία and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *