Επ’ αμοιβή οι ασκούμενοι δικηγόροι στα δικαστήρια

Επ’ αμοιβή οι ασκούμενοι δικηγόροι στα δικαστήρια

Με 600 ευρώ το μήνα θα αμείβονται όσοι ασκούμενοι δικηγόροι θα παρέχουν προαιρετικά τις υπηρεσίες τους στα δικαστήρια, πραγματοποιώντας μέρος της 18μηνης άσκησής τους, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτή και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη.

Η άσκηση δίπλα σε δικαστές και εισαγγελείς στα δικαστήρια της χώρας – Πολιτικό και Διοικητικό Εφετείο, Πρωτοδικείο ή στην αντίστοιχη Εισαγγελία της έδρας του Δικηγορικού Συλλόγου που είναι εγγεγραμμένος ο ασκούμενος δικηγόρος – μπορεί να πραγματοποιείται ως και 6 μήνες, σύμφωνα με τη νέα νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 33 του Ν. 3910/2011).

Σύμφωνα με την απόφαση, τα εξάμηνα προγράμματα θα ξεκινούν με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, στις 16 Σεπτεμβρίου και κάθε 16 Ιανουαρίου.

Με το νέο θεσμό, όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ικανοποιείται ένα αίτημα δεκαετιών του νομικού κόσμου, αφού πλέον οι ασκούμενοι θα βοηθούν το ογκώδες έργο των δικαστηρίων και την ταχύτερη διεκπεραίωσή του, συντελώντας στην προσπάθεια αποφόρτισης, παράλληλα όμως και οι ίδιοι θα επωφεληθούν, αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες από την επαφή τους με τα δικαστήρια και την εξοικείωσή τους με την καθημερινή τους λειτουργία.

Πηγή:enet.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *