Προκαταρκτική για επιχορηγήσεις των ΕΛΤΑ

Προκαταρκτική για επιχορηγήσεις των ΕΛΤΑ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ελένη Ράικου, μετά το πόρισμα που διαβιβάστηκε από το γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή για παράνομες επιχορηγήσεις, περίπου 4 εκατ. ευρώ από τη διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, προς τη Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών, την περίοδο 1999-2010.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που ανέλαβε η Εισαγγελέας, θα διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις, όπως απιστία, παράβαση της συνδικαλιστικής νομοθεσίας κλπ.

Σύμφωνα με το πόρισμα Ρακιντζή, οι επιχορηγήσεις δόθηκαν χωρίς παραστατικά, κατά παράβαση της συνδικαλιστικής νομοθεσίας, που δεν επιτρέπει την ενίσχυση των Δευτεροβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων για τη διοργάνωση συνεδρίων, προγράμματα θερινών διακοπών των εργαζομένων και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Επίσης, υπήρξε μηνιαία παρακράτηση του μισθού των εργαζομένων που ανήκουν στα πρωτοβάθμια σωματεία υπέρ του δευτεροβάθμιου, που έφτανε περίπου το 1 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ Γ. Βασιλόπουλος έχει αμφισβητήσει τα στοιχεία του πορίσματος, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για νόμιμες επιχορηγήσεις στο πλαίσιο υπογραφής των συλλογικών συμβάσεων των εργαζομένων.

Πηγή:kathimerini.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *