Ανοιχτή επιστολή κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα προς τον Καμίνη

Ανοιχτή επιστολή κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα προς τον Καμίνη

Με αφορμή όσα διαδραματίζονται εδώ και 5 μήνες στο Συμβούλιο της 6ης Διαμερισματικής Κοινότητας, η Κίνηση Κατοίκων της 6ης Κοινότητας, που δραστηριοποιείται ποικιλοτρόπως εδώ και 3 χρόνια στην περιοχή, εκτιμά ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και με ανοιχτή επιστολή που καταθέτει σήμερα, θέτει τον Δήμαρχο και το Συμβούλιο “προ των ευθυνών τους”, προκειμένου να ληφθουν μέτρα που θα διασφαλίζουν την δημοκρατική λειτουργία του Συμβουλίου.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Κύριε Δήμαρχε, κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι

Η Κίνηση Κατοίκων της 6ης Διαμερισματικής Κοινότητας εκτιμά ότι δεν διασφαλίζονται οι συνθήκες δημοκρατικής λειτουργίας του Συμβουλίου της 6ης Διαμερισματικής Κοινότητας,καθώς άτομα ,που εμφανίζονται ως μέλη επιτροπών κατοίκων,που ανήκουν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο κατ’ εξακολούθηση παρακωλύουν τις συνεδριάσεις.

Διακόπτουν εκ συστήματος άλλους κατοίκους, που εκφράζουν απόψεις διαφορετικές από τις δικές τους, τους απειλούν ,τους βρίζουν και τους συκοφαντούν. Οι λέξεις “προδότες”, “μιάσματα”, “κοτες”, “πιθηκοειδή”, καθώς και αισχρολογίες είναι στην ημερήσια διάταξη εκ μέρους τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένταση και να ακολουθούν αντεγκλίσεις.

Το Διαμερισματικό Συμβούλιο μέχρι τώρα δείχνει να αδυνατεί να κατοχυρώσει την δημοκρατική λειτουργία του Συμβουλίου και να διασφαλίσει την ασφάλεια των παρευρισκομένων.

Η Κίνηση Κατοίκων της 6ης Διαμερισματικής Κοινότητας έχει συστηματικά όλο το προηγούμενο διάστημα με προτάσεις της βοηθήσει στην αντιμετώπιση προβλημάτων στις γειτονιές μας και ήταν δική της και η πρόταση για την αναστολή έκδοσης αδειών γιά όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μέχρι το τέλος του χρόνου, μέχρις ότου γίνει έλεγχος σε όλα τα υπάρχοντα από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους φορείς και καθορισθούν οι χρήσεις γης.

Δηλώνει εν τούτοις
ότι δεν προτίθεται να νομιμοποιήσει περαιτέρω διαδικασίες, στις οποίες μέχρι τώρα δεν διασφαλίζεται η δημοκρατία και η ελεύθερη έκφραση γνώμης των πολιτών. Αν και εφ’όσον δεν ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν αυτό το δικαίωμα και θα ικανοποιούν το δίκαιο αυτό αίτημα μας, δηλώνουμε ότι θα απέχουμε μεν από τις συνεδριάσεις αλλά θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική μας δράση, προς όφελος της ειρηνικής και δημοκρατικής επίλυσης των προβλημάτων της Κοινότητας μας

ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ 6ης ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *