Επιθέσεις με μολότοφ σε γραφεία του ΚΚΕ και κατά αστυνομικών στην Αθήνα

Επιθέσεις με μολότοφ σε γραφεία του ΚΚΕ και κατά αστυνομικών στην Αθήνα

Βόμβες μολότοφ πέταξαν τα ξημερώματα άγνωστοι σε γραφεία του ΚΚΕ, στα Πετράλωνα. Από την πυρκαγιά που ξέσπασε προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Προηγήθηκε μπαράζ επιθέσεων με μολότοφ, στο κέντρο της Αθήνας.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ομάδα νεαρών πέταξε μία μολότοφ και σε αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Σχεδόν δύο ώρες αργότερα, άγνωστοι πέταξαν μολότοφ σε όχημα της ΕΥΔΑΠ, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Μάνης, προκαλώντας φθορές σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. Στόχος επίθεσηςμε μολότοφ έγινε και μία διμοιρία ΜΑΤ, που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Ναυαρίνου και Μαυρομιχάλη. Δεν τραυματίστηκε κανείς και δεν προκλήθηκαν ζημιές.

Καταγγέλλει προβοκάτορες το ΚΚΕ

Σε “οργανωμένες ομάδες προβοκατόρων – δολοφόνων”, οι οποίες υπηρετούν “τους μηχανισμούς του συστήματος” αποδίδει ενέργειες σαν τη σημερινή το ΚΚΕ. “Η θαρραλέα αντιμετώπιση που συναντούν από τους κομμουνιστές και το λαό θα χαλάσει τα σχέδια στα όργανα των μυστικών υπηρεσιών”, αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Αποδίδει “την πρώτη και κύρια ευθύνη” για τις επιθέσεις στην κυβέρνηση και στους επίσημους κατασταλτικούς μηχανισμούς, σημειώνοντας πως “ενώ το διαδίκτυο είναι γεμάτο από αναρτήσεις διάφορων ομάδων των αυτοονομαζόμενων αντιεξουσιαστών ή εθνικιστών που προαναγγέλλουν και ύστερα επαίρονται για τα άθλια κατορθώματά τους, τους τραμπουκισμούς και τους εμπρησμούς, η κυβέρνηση έχει το θράσος να ζητάει από το ΚΚΕ στοιχεία”.

Παράλληλα, κάνει λόγο για “προβοκατόρικο και ύποπτο ρόλο” του ΛΑΟΣ.

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *