Τέλος η πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Τέλος η πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Νέο γύρο κινητοποιήσεων αρχίζουν από σήμερα οι φαρμακοποιοί της Αττικής. Διακόπτουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), διεκδικώντας την εξόφληση των ποσών που τους οφείλει ο ασφαλιστικός οργανισμός. Οι ασφαλισμένοι θα καταβάλουν το αντίτιμο για τα φάρμακά τους και στη συνέχεια θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ προσκομίζοντας την απόδειξη του φαρμακείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, αναγκάστηκαν να προβούν σε αυτή την κίνηση «λόγω του ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το αν και πότε θα δοθούν τα κονδύλια που έχει εκταμιεύσει σύμφωνα με τον νόμο ο υπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης».

Την Πέμπτη, τα φαρμακεία των δύο Συλλόγων θα παραμείνουν κλειστά, καλώντας τα μέλη τους σε συγκέντρωση έξω από τον ΕΟΠΥΥ στις 9 το πρωί, για να διεκδικήσουν « τα χρήματα που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι για την φαρμακευτική τους περίθαλψη και που ποτέ δεν δόθηκαν στους φαρμακοποιούς».

Αναίτιες οι κινητοποιήσεις υποστηρίζει ο ΕΟΠΥΥ

Αναίτιες χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις κατά του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλισμένων η διοίκηση του Οργανισμού, επικαλούμενη την καταβολή τμήματος της οφειλής που θα γίνει σήμερα, Τετάρτη 4 Απριλίου, και η οποία αφορά χρέη προς τους φαρμακοποιούς του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).

«Σε συνάντηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ με τους προέδρους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αττικής, δόθηκαν διαβεβαιώσεις για την καταβολή χρημάτων για το τρέχον έτος στους φαρμακοποιούς. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη θα καταβληθούν 17 εκατομμύρια ευρώ για φάρμακα που αγοράσθηκαν από ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και την ερχόμενη Δευτέρα θα καταβληθούν άλλα 48 εκατομμύρια για οφειλές του ΟΠΑΔ» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Γεράσιμος Βουδούρης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών της Αττικής ότι οι μηνιαίες αποπληρωμές θα συνεχίζουν να γίνονται κανονικά, ενώ τις επόμενες ημέρες θα αποπληρωθούν γιατροί, ιδιωτικές κλινικές και άλλοι πάροχοι του Οργανισμού. Ωστόσο, «παρά τη συνεννόηση που επετεύχθη κατά τη συνάντηση και παρά τα εντάλματα πληρωμών που έχουν υπογραφεί, η ηγεσία των φαρμακοποιών προχωρά αναίτια σε κινητοποιήσεις κατά του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλισμένων του» καταλήγει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Πηγή:protothema.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *