Μείωση στα ενοίκια σπιτιών στην Αθήνα

Μείωση στα ενοίκια σπιτιών στην Αθήνα

Σημαντική πτώση στις τιμές ενοικίασης κατοικιών όπου στην Αθήνα φτάνει το 20% και στη Θεσσαλονίκη το 35%, σε σύγκριση με τις τιμές 2009, καταγράφει έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Δανός Chartered Surve­yors.

Βουτιά 20% στα ενοίκια σπιτιών στην Αθήνα

Βουτιά 20% στα ενοίκια σπιτιών στην Αθήνα

Στα επίπεδα του 15% είναι φθηνότερα φέτος τα ενοίκια και στα Χανιά, παρά το γεγονός ότι υπάρχει πάντα ζήτηση από φοιτητές. Την ίδια στιγμή, πτωτικά κινούνται και οι τιμές πώλησης νεόδμητων κατοικιών, αν και οι αρχικές ζητούμενες τιμές είναι ίδιες με πέρυσι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι διαπραγματεύσεις μπορούν να οδηγήσουν σε μειωμένες έως και 20% τιμές πώλησης στην Αττική. Στη συμπρωτεύουσα παλαιά και νέα σπίτια πωλούνται έως και 30% φθηνότερα, όπως στην περίπτωση του Πανοράματος.

Σε ό,τι αφορά την ενοικίαση, τα ανατολικά και τα δυτικά προάστια της Αττικής παρουσιάζουν υποχώρηση 15%-20% και τα ενοίκια κυμαίνονται από 5,5 έως 7,3 ευρώ/τ.μ. στα δυτικά κι από 7 έως 7,5 ευρώ/τ.μ. στα ανατολικά.
Βόρεια προάστια

Στα βόρεια προάστια όπου τα ενοίκια κυμαίνονται από 4 έως 14 ευρώ/τ.μ. η μείωση σε σύγκριση με το 2009 ανέρχεται σε 10%-15%, στα ακριβά νότια προάστια, δηλαδή στις παράλιες περιοχές της Αττικής η πτώση είναι της τάξης του 10% με τα μισθώματα των διαμερισμάτων να κινούνται μεταξύ 7 και 16 ευρώ/τ.μ. Τέλος, 10% υποχωρούν τα ενοίκια στο κέντρο της Αθήνας (9-18 ευρώ/τ.μ.).

Στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στο Πανόραμα, τα νεόδμητα σπίτια ενοικιάζονται από 8 έως 12 ευρώ/τ.μ. με πτώση 30% και ακολουθούν Κορδελιό (4-6 ευρώ/τ.μ.), Εύοσμος (5-8 ευρώ/τ.μ.), Αμπελόκηποι (4-6 ευρώ/τ.μ.), Λ. Νίκης (8-14 ευρώ/τ.μ.) με υποχώρηση 20%. Πάντως, στην περιοχή του Πανοράματος καταγράφεται πτώση στις τιμές πώλησης και ενοικίασης κατά 35% για τα μεταχειρισμένα σπίτια (2.500-4.000 ευρώ/τ.μ. η τιμή πώλησης και 6-10 ευρώ/τ.μ. η μίσθωση).

Πηγή: imerisia.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *