Εισαγγελική παρέμβαση για τα ενεχυροδανειστήρια

Εισαγγελική παρέμβαση για τα ενεχυροδανειστήρια

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με την αδειοδότηση και λειτουργία ενεχυροδανειστηρίων, των δραστηριοτήτων τους, αλλά και των συναλλαγών που έχουν με τους πολίτες, οι οποίοι καταφεύγουν σε αυτά λόγω της οικονομικής κρίσης

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π. Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, σχετικά με παράνομη λειτουργία ενεχυροδανειστηρίων, που εμφανίζονται πλέον κατά δεκάδες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στοιχείων από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ.

Ήδη, πριν από περίπου ένα μήνα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος είχε εκδώσει ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία σε ελέγχους που είχε πραγματοποιήσει σε ενεχυροδανειστήρια και ανταλλακτήρια χρυσού στην επικράτεια, είχε διαπιστώσει παραβατικότητα που ξεπερνά το 50% .

Σκοπός της εισαγγελικής έρευνας είναι να ελεγχθούν οι καταγγελίες και να διαπιστωθεί αν εφαρμόζονται οι νόμοι όσον αφορά την λειτουργία και τις δραστηριότητες τέτοιων επιχειρήσεων, αλλά και στις συναλλαγές τους με πολίτες.

Πηγή: ThePressProject.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *