Εκ περιτροπής εργασία στα Ελληνικά Ναυπηγεία

Εκ περιτροπής εργασία στα Ελληνικά Ναυπηγεία

Την απόφαση για εκ περιτροπής εργασία στα ναυπηγεία ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας «Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ».

Η εταιρεία αναφέρει ότι, για διάστημα μεγαλύτερο του έτους, εξοφλούσε το σύνολο των αποδοχών των εργαζομένων της, χωρίς να λαμβάνει πληρωμές από τον κύριο πελάτη της (Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό , παρότι, που, όπως επισημαίνει: «Το Ελληνικό Δημόσιο δεν εκπλήρωνε τις υποχρεώσεις, που είχε αναλάβει με σύμβαση, που ψήφισε η Βουλή και έχει ισχύ νόμου (Ν. 3885/2010)».

Προσθέτει πως παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση να αναλαμβάνει το Ναυπηγείο εργασίες από ξένες χώρες και επιπλέον, με την ερμηνεία, που δίνει το υπουργείο Άμυνας, απαγορεύεται ακόμη και η συμμετοχή της εταιρείας σε διαγωνισμούς, που προκηρύσσονται από το Πολεμικό Ναυτικό.

«Το υπάρχον πρόγραμμα κατασκευής υποβρυχίων διακόπηκε, διότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν καταβάλλει τις προβλεπόμενες από τη σύμβαση πληρωμές» τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Η διοίκηση της εταιρείας σημειώνει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς και υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα βιώσιμης λειτουργίας επιχείρησης, στην οποία απαγορεύεται κάθε εξαγωγική, αλλά και εγχώρια δραστηριότητα, ενώ ο κύριος πελάτης της δεν είναι συνεπής στην καταβολή των οφειλών, που αφορούν τις μοναδικές υπάρχουσες συμβάσεις.

Πηγή:tvxs.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *