Διπλή ανάπλαση σε λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό

Διπλή ανάπλαση σε λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό

Προχωρά το πρόγραμμα διπλής ανάπλασης των περιοχών του Βοτανικού και λεωφόρου Αλεξάνδρας του δήμου Αθηναίων. Σήμερα κατατέθηκε τροποποίηση στην τροπολογία που περιλαμβάνεται στο υπό συζήτηση στη Βουλή σχέδιο νόμου «Θαλάσσια Στρατηγική για την προστασία και διαχείριση του θαλάσσιου περιβάλλοντος».

Με την τροποποίηση αποσαφηνίζεται ότι «η εξάρτηση της έκδοσης των αδειών από προηγούμενες άδειες ή πραγματικές καταστάσεις είναι απολύτως αναγκαία για την ικανοποίηση των σκοπών της συγκεκριμένης χωροταξικής ρύθμισης και σε καμία περίπτωση δεν προσβάλλουν ιδιωτικά δικαιώματα».

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχική μορφή της η τροπολογία όριζε πως για να ξεκινήσουν τα έργα στον Βοτανικό πρέπει να έχει εξασφαλιστεί η ανάπλαση της περιοχής των Αμπελοκήπων και ότι αν δεν ολοκληρωθεί η κατεδάφιση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας εντός 12 μηνών, ανακαλούνται αυτοδίκαια η άδεια λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων – πλην του γηπέδου ποδοσφαίρου – και των κτιρίων και εγκαταστάσεων στο Βοτανικό.

Σύμφωνα με την αρχική τροπολογία, καταργείται πλήρως το δημοτικό πολυλειτουργικό κτίριο του δήμου Αθηναίων και το κτίριο καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού. Μειώνονται οι εμπορικές χρήσεις του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου και ενσωματώνονται στο κτίριο του νέου γηπέδου οι εμπορικές χρήσεις του που είχαν σχεδιαστεί εκτός του κελύφους του γηπέδου. Αυξάνονται κατά περίπου 50% οι αθλητικές χρήσεις του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, με ταυτόχρονο περιορισμό κατά το ήμισυ της κάλυψης της εγκατάστασης. Μειώνονται οι θέσεις στάθμευσης των αθλητικών εγκαταστάσεων. Επίσης, μειώνεται και η συνολική δόμηση του προγράμματος στην περιοχή του Βοτανικού, κατά περίπου 66 στρέμματα, ενώ και η νέα δόμηση θα είναι σαφώς μικρότερη της αρχικής, που είχε υλοποιηθεί πριν από την κατεδάφιση των εργοστασίων της ΕΤΜΑ. Αυξάνονται, τέλος, στην περιοχή του Βοτανικού, οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πράσινου, κατά περίπου 30 στρέμματα, με αποτέλεσμα οι κοινόχρηστοι χώροι πράσινου και στις δύο περιοχές του προγράμματος ανάπλασης να ανέρχονται πλέον σε περίπου 100 στρέμματα.

Πηγή:tvxs.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *