Διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας και μέσω facebook

Διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας και μέσω facebook

Στα «δίχτυα» των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπεσαν τέσσερα άτομα, τα οποία κατηγορούνται για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Μάλιστα ένας εξ αυτών είχε αναρτήσει φωτογραφίες με γυμνά παιδιά σε λογαριασμό που διατηρούσε με ψευδώνυμο στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook.

Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς πρώτη φορά διαπιστώνεται διακίνηση τέτοιου υλικού μέσω facebook.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό των κατηγορουμένων έγινε σε Θεσσαλονίκη, Βόλο, Λάρισα και Νάουσα και σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων σε βάρος τεσσάρων ατόμων ηλικίας 20, 55, 35 και 28 ετών, εκ των οποίων οι δύο – σε Βόλο και Νάουσα – συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν μέσω του εξειδικευμένου προγράμματος έρευνας και ανάλυσης TLO, ενώ κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκε και ο λογαριασμός στο Facebook, όπου υπήρχαν πολλές φωτογραφίες με ημίγυμνα και γυμνά ανήλικα παιδιά, η ηλικία των οποίων εκτμάται πως ήταν ακόμα και κάτω των 4 ετών.

Οι αστυνομικοί επικοινώνησαν με τους διαχειριστές του Facebook, ζητώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη και μετά την θετική απάντηση και ανάλυση των στοιχείων προέκυψε η ταυτότητα του.

Κατά τη διάρκεια κατ΄ οίκων ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι περιείχαν πάνω από 55.000 ψηφιακά αρχεία (εικόνες και βίντεο) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελίες.

Πηγή:tovima.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *