Ποινικές διώξεις σε βάρος αξιωματικών της ΕΛΑΣ για διακίνηση ναρκωτικών

Ποινικές διώξεις σε βάρος αξιωματικών της ΕΛΑΣ για διακίνηση ναρκωτικών

Στην ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος δύο αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετούν στα Δωδεκάνησα και ενός αξιωματικού εν αποστρατεία προχώρησε η εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω.

Οι διώξεις αφορούν δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τις καταγγελίες, που έγιναν σε βάρος των εν λόγω αξιωματικών, από τους κατηγορούμενους σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε Κω και Κάλυμνο και αφορούν επίσης και δύο πολίτες.

Ειδικότερα, οι ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκαν από την εισαγγελέα, σε βάρος των πέντε συνολικά εμπλεκομένων, αφορούν στις κατηγορίες της μαστροπείας, εγκληματικής οργάνωσης, σύστασης συμμορίας και διάθεσης ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, όταν στον απόηχο δικαστικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε Κω και Ρόδο, ξεκίνησε νέος κύκλος καταθέσεων για τα όσα είχαν προκύψει από την ακροαματική διαδικασία της δίκης, σχετικά με την εμπλοκή απόστρατου αξιωματικού αλλά και των δύο εν ενεργεία αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *