Διαγωνισμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων Αττικής

Διαγωνισμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων Αττικής

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων από το νέο Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής, σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρη Κουκουλόπουλου, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ο οποίος επανέλαβε ότι ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός σε όλες τις τεχνολογίες.

Ο υφυπουργός δίνοντας το χρονοδιάγραμμα για το ζήτημα διαχείρισης απορριμμάτων, είπε ότι στις 22 Αυγούστου θα υπάρχει η προαναγγελία διαγωνισμού, που θα συνυπογράφεται από την ελληνική κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής, με συγκεκριμένες διαδικασίες, όπως προβλέπεται από την ΕΕ, ενώ προέβλεψε ότι ως το τέλος Οκτωβρίου θα είναι έτοιμος ο Νέος Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής (60% δήμοι, 40% Περιφέρεια Αττικής), που θα είναι και ο αρμόδιος για τη δημοπράτηση. Πριν το τέλος του έτους, πρόσθεσε, θα έχει προκηρυχθεί ο μεγάλος διεθνής διαγωνισμός και εκτίμησε «ως απολύτως εφικτό μέσα στο 2012 να υπάρχει ο ανάδοχος».

Ο Π. Κουκουλόπουλος επισήμανε ότι τα δύο υπουργεία, το ΥΠΕΚΑ και το Εσωτερικών, έχουν αποφασίσει να υπάρξει τήρηση των αρχών της δημοσιότητας, της διαφάνειας, του σεβασμού στο περιβάλλον και να είναι ανοιχτός ο διαγωνισμός σε όλες τις τεχνολογίες

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *