Δεν θα πληρώσουν οι γονείς τις φωτοτυπίες

Δεν θα πληρώσουν οι γονείς τις φωτοτυπίες

Οι σχολικές επιτροπές και όχι οι γονείς θα πληρώσουν τις φωτοτυπίες και τα DVD που θα χρησιμοποιήσουν οι μαθητές, ελλείψει βιβλίων, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, ξεκαθαρίζει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Β.Κουλαΐδης.

Μιλώντας στη ΝΕΤ ο κ.Κουλαΐδης τονίζει ότι τα βασικά βιβλία θα έχουν σταλεί σε όλα τα σχολεία μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου και κατόπιν βδομάδα με τη βδομάδα θα σταλούν και τα υπόλοιπα.

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας την Δευτέρα στον Βήμα 99,5, ζήτησε συγγνώμη από γονείς, μαθητές και καθηγητές για το αλαλούμ με τα σχολικά βιβλία, επέρριψε ευθύνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις εκτυπώσεις και προανήγγειλε έρευνα για την υπόθεση.

«Έχω ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να ελέγξει την υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες» τόνισε.

Από την πλευρά τους, οι δάσκαλοι μιλούν για πρωτόγνωρη και απαράδεκτη κατάσταση στα σχολεία. Σύμφωνα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, υπάρχουν κέντρα διανομής βιβλίων που δεν έχουν κανένα βιβλίο και άλλα κέντρα που έχουν ελάχιστους από τους 126 τίτλους βιβλίων, για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πηγή:Newsroom ΔΟΛ

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *