Ένταση και εκτενή χρήση χημικών στη συμπρωτεύουσα

Ένταση και εκτενή χρήση χημικών στη συμπρωτεύουσα

Χιλιάδες διαδηλωτές σχημάτισαν διαφορετικές πορείες διαμαρτυρίας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική, χωρίς να λείψουν στιγμές έντασης και η εκτενής χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σε τουλάχιστον 25.000 υπολογίζονται οι άνθρωποι που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν συνδικαλιστικές οργανώσεις, επαγγελματικοί κλάδοι αλλά και οργανώσεις πολιτών αλλά και οι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ηρακλή.

Τα σημαντικότερα επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και ατόμων που μετείχαν στην πορεία των φιλάθλων του Ηρακλή ενώ νωρίτερα είχε σημειωθεί ένταση και μεταξύ των ιδιοκτητών ταξί και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν πραγμαατοποιηθεί 94 προσαγωγές, εκ των οποίων δύο συλλήψεις, η μία για παράβαση του νόμου περί όπλων (κατοχή σπρέι) και για μία για κατοχή βεγγαλικών.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αστυνομοκρατία που επικρατεί στην πόλη και για τη γενικότερη κατάσταση, προσθέτοντας ότι στις σκέψεις του είναι να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *