ΕΕΤΤ:Παρέμβαση στα δίκτυα νέας γενιάς του ΟΤΕ (VDSL)

ΕΕΤΤ:Παρέμβαση στα δίκτυα νέας γενιάς του ΟΤΕ (VDSL)

Σε καραντίνα για διάστημα έξι μηνών βάζει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρόμων (ΕΕΤΤ) το σχέδιο του ΟΤΕ για τη διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών μέσω του νέου δικτύου του VDSL.

Σύμφωνα με τη επιτροπή υπάρχουν συστάσεις της Κομισιόν που αφορούν στην ομαλή μετάβαση στα δίκτυα νέας γενιάς και προκειμένου να διασφαλιστεί το επίπεδο του ανταγωνισμού και να υπάρξει «ασφάλεια, διαφάνεια και σταθερότητα στην εφαρμογή του ρυθμιστικού πλαισίου», η Αρχή έλαβε απόφαση προσωρινών μέτρων κατά του ΟΤΕ, γεγονός που προοιωνίζεται νέο θερμό επεισόδιο στις σχέσεις ΟΤΕ- ΕΕΤΤ.

Τα δίκτυα VDSL, που εγκαθιστά ο ΟΤΕ σε επιλεγμένες περιοχές της χώρας, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος, χαρακτηρίζονται από την εγκατάσταση οπτικής ίνας μέχρι τον κατανεμητή (γνωστό και ως «ΚΑΦΑΟ»). Ο οργανισμός θεωρεί ότι τα συγκεκριμένου τύπου δίκτυα αποτελούν ουσιαστική απάντηση στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς σε αντιδιαστολή με σχέδιο των δύο τελευταίων κυβερνήσεων για την απευθείας σύνδεση δύο εκατομμυρίων νοικοκυριών στην Ελλάδα με το διαδίκτυο μέσω οπτικών ινών (πρόγραμμα FTTH).

Ο ΟΤΕ επίσης θεωρεί, σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις στελεχών του, ότι το δίκτυο νέας γενιάς που αναπτύσσει δεν πρέπει να υπόκειται στις ρυθμιστικές αρμοδιότητες της ΕΕΤΤ.


Posted in Κοινωνία, Τεχνολογία and tagged , , , , , .

One Comment

  1. Νομίζω ότι η ρύθμιση αφορά την αγορά σταθερών τηλεπικοινωνιών. Η τεχνολογία δεν έχει σχέση. Δεν έχει δίκιο ο ΟΤΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *