Βουλιάζει το λιανεμπόριο

Βουλιάζει το λιανεμπόριο

Πεσμένος κατά 17% ήταν ο δείκτης κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο το Δεκέμβριο του 2010 σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2009. Σημαντικά μειωμένος, κατά -19,9% ήταν και ο δείκτης όγκου στο λιανικό εμπόριο, χωρίς τα καύσιμα.

Αν στους αντίστοιχους δείκτες υπολογιστούν τα καύσιμα, τότε ο κύκλος εργασιών στο λιανικό εμπόριο ήταν πεσμένος κατά 13,2% το Δεκέμβριο του 2010 και ο όγκος σημειώνει πτώση ύψους 19,2%.

Η μείωση του τζίρου στο λιανεμπόριο οφείλεται κατά κύριο λόγο, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στη πτώση του κύκλου εργασιών στα καταστήματα επίπλων, ηλεκτρικών ειδών και οικιακού εξοπλισμού κατά 34,5%, τη μείωση των πωλήσεων στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων κατά 9,9%, των φαρμάκων και των καλλυντικών κατά 12,3% και των βιβλίων, χαρτικών και λοιπών ειδών, κατά 14,3%.

Μεγάλη ήταν και η πτώση στον όγκο πωλήσεων στο λιανεμπόριο κατά τον Δεκέμβριο. Στα μεγάλα καταστήματα τροφίμων έπεσε κατά 14,4%, στα έπιπλα, τα ηλεκτρικά είδη και τον οικιακό εξοπλισμό μειώθηκε κατά 34,6% ενώ ιδιαίτερα πεσμένος ήταν και ο όγκος των καυσίμων που πωλήθηκαν (-20,7%).


Posted in Κοινωνία and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *