ΒΒC: Οι τουρίστες ρωτούν αν υπάρχει αρκετό φαγητό στην Ελλάδα!

ΒΒC: Οι τουρίστες ρωτούν αν υπάρχει αρκετό φαγητό στην Ελλάδα!

Δημοσίευμα του BBC αναλύει τους λόγους που οφείλεται η πτώση του τουρισμού στην Ελλάδα. Υποστηρίζει ότι η πτώση οφείλεται στις οικονομικές συγκυρίες που επικρατούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Αναφέρεται με στοιχεία για την Ζάκυνθο και μάλιστα από τις φωτογραφίες καταλαβαίνουμε ότι έχει μιλήσει με ελληνίδα ξενοδόχο που δήλωσε ότι πολλοί τουρίστες που την έπαιρναν τηλέφωνο την ρωτούσαν για το αν υπάρχει αρκετό φαγητό στην χώρα μας!!

Ξαφνικά φαίνεται ότι οι τουρίστες άρχισαν να ρωτούν πράγματα που ρωτούσαν την περίοδο πριν μπούμε στο ευρώ.

Το ρεπορτάζ ξεκινάει με περιγραφή του νησιού και τις διαφορές που έχει η μια περιοχή από την άλλη, λιγότερο ή περισσότερο τουριστικές περιοχές , λίγο ή πολύ οργανωμένες.

«Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί με αντιθέσεις. Από τη μια πλευρά τα μικρά ψαροχώρια και παραδοσιακοί οικισμοί που δίνουν τη γεύση μιας παλιάς Ελλάδας. Όμως λίγα λεπτά από εκεί βρίσκεται ο παράδεισος του Λαγανά, γεμάτο νυχτερινά μαγαζιά και εστιατόρια και πλήθος νέων ανθρώπων, κυρίως Βρετανών. Όμως υπάρχει ένα κοινό ανάμεσα σε αυτές δύο πλευρές, η ξαφνική δραματική πτώση του τουρισμού σε αυτό το γραφικό νησί»

Συνεχίζει με στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι Γερμανοί τουρίστες έχουν μειωθεί κατά 40% και οι Ιρλανδοί κατά 50%.

«Ο τουρισμός είναι η ψυχή της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί το 20% της παραγωγικής οικονομίας και υπολογίζεται ότι ένας στους 5 Έλληνες εργάζεται στη βιομηχανία»

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και η Χριστίνα Τετράδη, Πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων που ανέφερε ότι ήταν πολλές οι φορές που την έπαιρναν τηλέφωνο για να κάνουν κράτηση τη ρωτούσαν αν υπάρχει αρκετό φαγητό στη χώρα και αν λόγω νομίσματος θα μπορούν να φύγουν από το νησί!

«Αυτό είναι μια φοβερή διαστρέβλωση της κατάστασης από τα μέσα ενημέρωσης και πρέπει να σταματήσει»

Το δημοσίευμα του ΒΒC έρχεται λίγο μετά την έναρξη του καλοκαιριού και καταλήγει με την διαπίστωση ότι ο τουρισμός μπορεί να μας σώσει και να μας βγάλει από την κρίση.

«Αυτό το έθνος, το κουρασμένο από την ύφεση και την οικονομική κρίση έχει τα χέρια του ανοιχτά προς τους τουρίστες. Και οποιαδήποτε κυβέρνηση έρθει στην εξουσία θα αντιμετωπίσει τεράστια πίεση για να δώσει λύση σε αυτό το τεράστιας ζωτικής σημασίας θέμα που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση»

Posted in Διεθνή, Κοινωνία and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *