Ραγδαία αύξηση των ευέλικτων συμβάσεων εργασίας

Αύξηση των ευέλικτων συμβάσεων εργασίας

Ραγδαία αύξηση των ευέλικτων συμβάσεων εργασίας

Ραγδαία αύξηση των ευέλικτων συμβάσεων εργασίας

Σε «έξαρση» είναι η υπογραφή ατομικών ή επιχειρησιακών συμβάσεων με μειωμένους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Με βάση τις εκτιμήσεις, ένας στους τέσσερις εργαζομένους έχει πλέον ατομική σύμβαση εργασίας, ενώ σε ισχύ παραμένουν μόνο 40 κλαδικές συμβάσεις.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί πλέον στην ελληνική αγορά εργασίας είναι πως, μετά την ψήφιση του νέου Μνημονίου, σε 45 επιχειρήσεις έχουν υπογραφεί συμβάσεις εργασίας με μειώσεις μισθών κατά μέσο όρο 20%. Οι νέες επιχειρησιακές συμβάσεις ?που έχουν υπογραφεί τον τελευταίο μήνα? καλύπτουν 14.000 άτομα.

Την ίδια στιγμή, 350.000 εργαζόμενοι που αμείβονται με βάση την εθνική συλλογική σύμβαση έχουν μείωση μισθών 22%. Η σχετική ρύθμιση τέθηκε σε ισχύ στις 14 Φεβρουαρίου, ενώ ειδικά για τους νέους έως 25 ετών η περικοπή είναι 32%.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που δεν υπογραφούν νέες κλαδικές συμβάσεις οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα θα βρεθούν σε ελεύθερη πτώση. Η μείωση θα φτάνει έως και το 40%, καθώς με επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις οι αποδοχές θα μπορούν να πέσουν στα επίπεδα της εθνικής συλλογικής σύμβασης.

Το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς οι εργοδοτικές οργανώσεις και το συνδικαλιστικό κίνημα έχουν μία τελευταία ευκαιρία να υπογράφουν κλαδικές συμβάσεις μέχρι τις 14 Μαΐου. Για τον σκοπό αυτόν υπάρχουν άτυπες επαφές, ενώ το θέμα έχει τεθεί και σε συναντήσεις του υπουργού Εργασίας με φορείς των κοινωνικών εταίρων.

Ωστόσο, ακόμα και αν υπάρχουν συμφωνίες σε κλαδικό επίπεδο, εκτιμάται πως θα είναι δύσκολο να εφαρμοστούν στο σύνολο των επιχειρήσεων. Αλλωστε, με τον νόμο 4024/11 (άρθρο 37) δεν γίνεται επέκταση των κλαδικών συμβάσεων σε επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη της εργοδοτικής οργάνωσης.

Πηγή:imerisia.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *