Επιστρέφει ο Αστυνομικός της Γειτονιάς

Επιστρέφει ο Αστυνομικός της Γειτονιάς

Συνάντηση είχε το πρωί της Τρίτης ο αρχηγός της ΕΛΑΣ με τον υπουργό Νικόλαο Δένδια αλλά και τους 101 Αστυνομικούς της Γειτονιάς οι οποίο και υπηρετούν στην Αττική.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημαντική αποστολή των Αστυνομικών της Γειτονιάς, στη θετική αποδοχή του από τους πολίτες και τους λοιπούς τοπικούς και κοινωνικούς φορείς, καθώς και στα ευμενή σχόλια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Σημείωσε επίσης πως οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς προσφέρουν σημαντικό αστυνομικό αλλά και ευρύτερο κοινωνικό έργο, χτίζοντας ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης και συνεργασίας με την τοπική κοινωνία και επισήμανε τη βούληση για ενδυνάμωση του θεσμού και έδωσε ειδικότερες εντολές και οδηγίες.

Επισημαίνεται ότι ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς ενεργοποιείται και σε περιοχές όπου εξελίσσεται η επιχείρηση “ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ”, καθώς και σε αστυνομικά τμήματα άλλων πυκνοκατοικημένων περιοχών.

Υπενθυμίζεται ότι ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς εντάσσεται στο πλαίσιο της Κοινοτικής Αστυνόμευσης (Community Policing) και εφαρμόζεται σε 19 Αστυνομικά Τμήματα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στις περιοχές Κυψέλης, Πατησίων, Αγ. Παντελεήμονα, Παγκρατίου, Καλλιθέας, Δημοτικού Θεάτρου, Νίκαιας, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Αγ. Παρασκευής, Νέας Ιωνίας, Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Αλίμου, Αχαρνών, Ιλίου, Αιγάλεω και Περιστερίου.

Πηγή:news247.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *