ΑΣΕΠ: 300 προσλήψεις Δασκάλων και Νηπιαγωγών και άλλα

ΑΣΕΠ: 300 προσλήψεις Δασκάλων και Νηπιαγωγών και άλλα

Οι τελευταίες λεπτομέρειες απέμειναν για την έκδοση της προκήρυξης που αφορά τις γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 300 θέσεων τακτικού προσωπικού στα δημόσια σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα, θα προσληφθούν 282 Δάσκαλοι και 18 Νηπιαγωγοί, οι οποίοι θα αναλάβουν καθήκοντα στα δημόσια σχολεία τα σχολικά έτη 2011-2012 και 2012-2013. Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού επεξεργάζεται το προσχέδιο της πολυαναμενόμενης προκήρυξης. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα διενεργηθεί γραπτή δοκιμασία για τους αποφοίτους Δασκάλους και Νηπιαγωγούς Ειδικής Αγωγής και μπαίνει έτσι ένα τέλος στην «ομηρία» των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που επί δέκα χρόνια δούλευαν ως αναπληρωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τις προσεχείς ημέρες και θα περιλαμβάνει τα προσόντα των υποψηφίων, την κατανομή των θέσεων ανά ειδικότητα και την εξεταστέα ύλη. Οι εξετάσεις υπολογίζεται ότι θα διενεργηθούν την άνοιξη. Στον διαγωνισμό δεν μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί, αλλά εκείνοι που διαθέτουν τα εξής τυπικά προσόντα:


1. Του κλάδου ΠΕ61(Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής):

α) Διδακτορικό δίπλωμα στην ειδική αγωγή, με βασικές σπουδές σε παιδαγωγικά τμήματα προσχολικής αγωγής της ημεδαπής ή με αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής ή

β) Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην ειδική αγωγή, με βασικές σπουδές στα παιδαγωγικά τμήματα προσχολικής αγωγής της ημεδαπής ή με αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής ή

γ) Πτυχίο διετούς μετεκπαιδεύσεως στην ειδική αγωγή της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής, με βασικές σπουδές στα παιδαγωγικά τμήματα της ημεδαπής ή με αναγνωρισμένο ως ισότιιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής ή

δ) Πτυχίο παιδαγωγικών τμημάτων της ημεδαπής ή με αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής με αντικείμενο την ειδική αγωγή.
Οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ61 διορίζονται σε Νηπιαγωγεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, σε τμήματα πρώιμης παρέμβασης, σε τμήματα ένταξης νηπιαγωγείων, σε προγράμματα παράλληλης στήριξης και παροχής διδασκαλίας στο σπίτι. Επίσης, όταν συμπληρώσουν τριετή εκπαιδευτική προϋπηρεσία σε αυτά, μπορούν να τοποθετηθούν με μετάθεση ή απόσπαση σε θέσεις των ΚΕΔΔΥ.
2. Του κλάδου ΠΕ71 (Δασκάλων Ειδικής Αγωγής):

α) Διδακτορικό δίπλωμα στην ειδική αγωγή, με βασικές σπουδές σε παιδαγωγικά τμήματα της ημεδαπής ή με αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής ή

β) Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην ειδική αγωγή, με βασικές σπουδές στα παιδαγωγικά τμήματα της ημεδαπής ή με αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής ή

γ) Πτυχίο διετούς μετεκπαιδεύσεως στην ειδική αγωγή της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής, με βασικές σπουδές στα παιδαγωγικά τμήματα της ημεδαπής ή με αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής ή

δ) Πτυχίο παιδαγωγικών τμημάτων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο της αλλοδαπής με αντικείμενο την ειδική αγωγή.
Οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ71 διορίζονται σε Δημοτικά Σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, σε τμήματα ένταξης των δημοτικών σχολείων, σε προγράμματα παράλληλης στήριξης, παροχής διδασκαλίας στο σπίτι και με απόσπαση καλύπτουν ανάγκες σε Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ). Επίσης, όταν συμπληρώσουν τριετή εκπαιδευτική προϋπηρεσία σε αυτά, μπορούν να τοποθετηθούν με μετάθεση ή απόσπαση σε θέσεις των ΚΕΔΔΥ.

Να σημειωθεί επίσης ότι καταργούνται τα σεμινάρια των 400 ωρών ως ειδικό τυπικό προσόν για τους κλάδους ΠΕ61 και ΠΕ71.
Πέραν από τις 300 θέσεις που θα καλυφθούν μέσω ΑΣΕΠ και γραπτών εξετάσεων (ποσόστωση του 60%), θα διατεθούν και άλλες 200 θέσεις από τους πίνακες αναπληρωτών του υπουργείου Παιδείας (ποσόστωση του 40%).

60 θέσεις συμβασιούχων στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Tο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή σύμβαση μίσθωσης έργου διάρκειας έως δύο (2) μηνών, συνολικά εξήντα (60) ατόμων για την κάλυψη εποχικών και παροδικών αναγκών των υπηρεσιών των παράλληλων προγραμμάτων του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – «Εικόνες του 21ου αιώνα».

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011 στις 17.00. Διαβάστε αναλυτικά τους όρους του διαγωνισμού , τις ζητούμενες ειδικότητες και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη διεύθυνση http://www.filmfestival.gr/inst/Festival/gallery/File/diavgeia/25_tdf13_espa_2months.pdf

Πρακτική άσκηση στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Tην πλήρωση για λόγους πρακτικής άσκησης 420 θέσεων Γεωπόνων AEI, Kτηνιάτρων AEI, Iχθυολόγων AEI, Γεωλόγων AEI, Δασολόγων AEI, Tεχνολόγων Γεωπονίας TEI, Tεχνολόγων Tροφίμων και Διατροφής TEI, Tεχνολόγων Δημόσιας Yγιεινής TEI και Δασοπόνων TEI προκήρυξε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα υποβάλλονται έως και τις 11 Φεβρουαρίου. Ειδικότερα θα προσληφθούν 192 Γεωπόνοι, 108 Tεχνολόγοι Γεωπονίας, 68 Κτηνίατροι, 12 Γεωλόγοι, 13 Δασολόγοι, 9 Tεχνολόγοι Τροφίμων και Διατροφής, 9 Τεχνολόγοι Δημόσιας Υγιεινής, 8 Δασοπόνοι και 1 Iχθυολόγος. Οι νέοι συνεργάτες θα συνάψουν συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για ένα έτος. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-2124429 begin_of_the_skype_highlighting              210-2124429      end_of_the_skype_highlighting.

40 εποχικοί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων (έως και τις 9 Φεβρουαρίου) για την κάλυψη 40 νέων θέσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» στα Δωδεκάνησα. Θα προσληφθούν 1 ΠΕ Βιολόγος, 1 ΤΕ Διαιτολόγος, 4 ΤΕ Λογιστές, 18 ΤΕ Νοσηλευτές, 5 ΔΕ Διοικητικοί, 1 ΔΕ Βοηθός ιατρικών βιολογικών εργαστηρίων, 1 ΔΕ Τεχνικός κλιβανιστών-απολυμαντών-αποστειρωτών, 1 ΔΕ Οδηγός ασθενοφόρων. Από την κατηγορία της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης διατίθενται 6 θέσεις σε βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, 1 θέση σε Κλητήρα και άλλη 1 σε Εργάτη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες στο τηλέφωνο 22410-80137 begin_of_the_skype_highlighting              22410-80137      end_of_the_skype_highlighting.

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *