Ετοίμαζαν απόδραση σκάβοντας τούνελ στον Κορυδαλλό

Ετοίμαζαν απόδραση σκάβοντας τούνελ στον Κορυδαλλό

Θεαματική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού, ετοίμαζαν τρεις κρατούμενοι, σκάβοντας επί μήνες ένα τούνελ μέσα στο κελί τους, προκειμένου να φτάσουν στην ελευθερία.

Η απόδραση αποτράπηκε, όταν χτες στις 9.30 το βράδυ σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακάλυψαν μια τρύπα στο τσιμεντένιο πάτωμα, κάτω από ένα κρεβάτι κελιού της Γ΄ πτέρυγας, όπου κρατούνταν δύο Αλβανοί υπόδικοι για διακεκριμένες κλοπές και ναρκωτικά και ένας Έλληνας, επίσης υπόδικος, για ανθρωποκτονία.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η τρύπα, η οποία είχε διάμετρο 80 εκατοστά, οδηγούσε στο υπόγειο της πτέρυγας (παλιά Πειθαρχεία) όπου οι κρατούμενοι είχαν προχωρήσει σε διάνοιξη νέας τρύπας μήκους περίπου 10 μέτρων και διαμέτρου επίσης 80 εκατοστών.

Οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι πιθανότατα οι κρατούμενοι είχαν στόχο να φτάσουν στο Ψυχιατρείο των φυλακών και από εκεί να αναρριχηθούν και να αποδράσουν.

Η απόσταση αυτή είναι άλλα περίπου 45 μέτρα, κάτι που υπολογίζεται ότι θα τους έπαιρνε πολύ χρόνο ακόμα.

Για τη διάνοιξη της τρύπας χρησιμοποιούσαν αυτοσχέδια εργαλεία που είχαν κατασκευάσει οι ίδιοι.

Από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, σκοινί με κόμπους περίπου πέντε μέτρων, ένα αυτοσχέδιος γάντζος, πόμολα πόρτας, μεντεσέδες, μια μπαλαντέζα, δυο κουβάδες, ένα σφυρί και ένα καλέμι.

Το γεγονός ότι κανείς μέχρι χτες δεν είχε αντιληφθεί αυτό που ετοίμαζαν οι τρεις κρατούμενοι, αποδίδεται στο ότι έσκαβαν τις ώρες που η φυλακή ήταν ανοιχτή και οι θόρυβοι κάλυπταν τον ήχο του σκαψίματος.

Από το υπουργείο διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την απόπειρα απόδρασης, ενώ παράλληλα, ο αρμόδιος Ειδικός Γραμματέας κ. Μαρίνος Σκανδάμης διέταξε έκτακτο έλεγχο από το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης.

Πηγή:kathimerini.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *