Ανασφάλιστος ένας στους τρεις εργαζόμενους

Ανασφάλιστος ένας στους τρεις εργαζόμενους

Αύξηση των απασχολουμένων χωρίς ασφάλιση από 29,11% το 2011 στο 35,4% φέτος, κατέγραψαν οι υπηρεσίες ελέγχων του ΙΚΑ και του ΣΕΠΕ στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου. Σε 11.621 ελέγχους επιχειρήσεων στο επτάμηνο και σε σύνολο 35.674 απασχολουμένων σε αυτές, οι 12.629 δεν είχαν ασφάλιση (35,4%).

Ο αριθμός είναι αυξημένος και σε ποσοστό σε σχέση με το επτάμηνο του 2011 όταν είχαν πιαστεί 10.397 ανασφάλιστοι σε σύνολο 35.705 απασχολουμένων. Η αύξηση της εισφοροδιαφυγής, επιταχύνει την ανάληψη δράσης και σε επίπεδο ελέγχων. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η» ο Ι. Βρούτσης, σε συνεργασία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, προωθεί σχέδιο σύμπραξης των ελεγκτικών μηχανισμών του ΙΚΑ και του ΣΕΠΕ με την Οικονομική Αστυνομία.

Παράλληλα συζητείται, υπό την εποπτεία του ΔΝΤ, η δημιουργία ενιαίου μηχανισμού για την είσπραξη των εισφορών των Ταμείων, και των ληξιπρόθεσμων οφειλών ώστε να αυξηθούν οι εισροές. Η δημιουργία ενιαίου μηχανισμού με άξονα το ΙΚΑ, συζητήθηκε σε χθεσινή συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου με εμπειρογνώμονα του ΔΝΤ.

Πηγή:imerisia.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *