Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους από σήμερα, 1η Ιουλίου αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αττικής, καθώς ξεκίνησαν να τους καταβάλλονται από τον ΕΟΠΥΥ οι οφειλές του Απριλίου.

Η αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 5 Ιουλίου, όπως δεσμεύθηκε ο νέος υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος.

Η διοίκηση του Οργανισμού δέσμευσε την Τετάρτη το ποσό των 126,98 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να εξοφλήσει με αυτά τους φαρμακοποιούς για το μήνα Απρίλιο.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε και στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ. Λουράντος, ο οποίος τον συνάντησε στο υπουργείο Υγείας.

Μετά τη συνάντηση ο Κ. Λουράντος δήλωσε ικανοποιημένος από την τήρηση των δεσμεύσεων του υπουργού Υγείας και εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί άμεσα λύση και για τα χρέη του 2011 ενώ από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι κατανοεί τα προβλήματα των φαρμακοποιών και είπε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα μπορεί σύντομα να χρηματοδοτείται ώστε να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θ. Αμπατζόγλου επικοινώνησε τηλεφωνικά το πρωί με τους 54 προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας και τους ζήτησε να σταματήσουν και αυτοί τις κινητοποιήσεις.

Άφησε ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο οι φαρμακοποιοί να διακόψουν ξανά την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων καθώς τα χρήματα που έχουν απομείνει στον ΕΟΠΥΥ για τον επόμενο μήνα είναι ελάχιστα.

Μάλιστα, οι φαρμακοποιοί αναρωτιούνται από που θα αντλούνται κάθε φορά τα χρήματα για να τους πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ.

Πηγή:tvxs.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *