Αναδιοργάνωση στο Δήμο Αθηναίων

Αναδιοργάνωση στο Δήμο Αθηναίων

Την αναδιοργάνωση των φορέων του δήμου αποφάσισε σήμερα το πρώτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων. Η νέα δημοτική αρχή, βάσει των «Καλλικρατικών» της υποχρεώσεων προχωράει στη σύμπτυξη των 18 φορέων σε 12, ενώ στο άμεσο μέλλον πρόκειται να συγχωνευτούν και οι νομικές και οικονομικές υπηρεσίες του δήμου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης τόνισε ότι ο ενιαίος προγραμματισμός προμηθειών που θα ακολουθήσει, θα οδηγήσει και σε οικονομίες κλίμακας.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε, εξετάστηκε το ενδεχόμενο να κυκλοφορεί στο μέλλον η δημοτική αστυνομία με ποδήλατο, μετά από πρόταση του δημοτικού συμβούλου Γ.Αμυρά. Η πρόταση όμως θα αφορά εκείνους τους αστυνομικούς που θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την ελεγχόμενη στάθμευση κ. Τ. Αβραντίνης, μέχρι σήμερα ο δήμος έχει δώσει 61.000 κλήσεις για παράνομη και αντικοινωνική στάθμευση, ενώ έχουν ήδη μετρηθεί 5.000 αυτοκίνητα εγκαταλελειμμένα στους δρόμους της πόλης.

Τέλος, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη νέα σύνθεση του ΔΣ του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» πρόεδρος του οποίου αναλαμβάνει η συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη.


Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *