Αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΑΣΑ από την Δευτέρα (12/9/11)

Αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΑΣΑ από την Δευτέρα (12/9/11)

Σε τροποποιήσεις του συγκοινωνιακού δικτύου, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή διασυνδεσιμότητα των μέσων σταθερής τροχιάς με τις οδικές συγκοινωνίες, προσφέροντας, παράλληλα, πληρέστερη συγκοινωνιακή κάλυψη, προχωρεί από την προσεχή Δευτέρα 12 του μηνός ο ΟΑΣΑ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό:

– Στο Δήμο Χαϊδαρίου και Αιγάλεω, ενισχύονται και πυκνώνουν τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής 811 ΧΑΙΔΑΡΙ- Στ. ΑΙΓΑΛΕΩ, ενώ παράλληλα, ο Δήμος θα συνδέεται με τον Πειραιά, μέσω της γραμμής 803 ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΔΑΣΟΣ (μέσω Ιεράς Οδού).

– Στο Δήμο Αχαρνών, η περιοχή Βαρυμπόμπη θα εξυπηρετείται από τη λεωφορειακή γραμμή 537 ΑΧΑΡΝΑΙ- ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ με διευρυμένη διαδρομή για την καλύτερη εξυπηρέτηση και των μαθητών.

– Στο Δήμο Αλίμου, η συγκοινωνιακή σύνδεση με το ΙΚΑ επί της Λεωφόρου Αλίμου, αλλά και η εξυπηρέτηση των μαθητών θα γίνεται με τη λειτουργία της γραμμής 141 ΚΑΛΑΜΑΚΙ- ΙΚΑ ΑΛΙΜΟΥ.

– Στο Δήμο Πειραιά, η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση προς το Κοιμητήριο του Σχιστού, επιτυγχάνεται με την τροποποίηση της διαδρομής της γραμμής 871 ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΕΛΕΥΣΙΝΑ.

– Στο Δήμο Κηφισιάς, η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση προς το Κοιμητήριο της Ν. Ερυθραίας γίνεται με τη λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 560 Στ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ- ΜΟΡΤΕΡΟ – Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ. Ταυτόχρονα, η περιοχή της Κάτω Κηφισιάς θα εξυπηρετείται από την γραμμή 523 Στ. ΚΗΦΙΣΙΑ – ΑΔΑΜΕΣ Β η οποία τροποποιείται για το σκοπό αυτό.

Παράλληλα, ο ΟΑΣΑ επεξεργάζεται τα αιτήματα των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Γαλατσίου, Πετρούπολης, Ελληνικού και Ζωγράφου, που ετέθησαν στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και της διαβούλευσης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τα αιτήματα αφορούν τροποποιήσεις διαδρομών, τροφοδοτικές λεωφορειακές γραμμές προς τους σταθμούς Μετρό καθώς και δημιουργία λεωφορειολωρίδων σε βασικούς οδικούς άξονες.

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *