ΑΕΙ:Δεν εφαρμόζουν τις αλλαγές, ακόμη κι αν ψηφιστούν

ΑΕΙ:Δεν εφαρμόζουν τις αλλαγές, ακόμη κι αν ψηφιστούν

Να μην εφαρμόσουν το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εξετάζουν τα πανεπιστήμια, ακόμη κι αν αυτό ψηφιστεί. Προς αυτή την κατεύθυνση ζητείται και η συνδρομή των φοιτητών, καθώς και επαγρύπνηση της ακαδημαϊκής κοινότητας, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι.

Και το πανεπιστήμιο Αθηνών τόνισε πως απορρίπτει το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνεδρίαση της Συγκλήτου, πανεπιστημιακοί αντέδρασαν έντονα σε ορισμένες διατάξεις. Στη συνεδρίαση λέγεται ότι ακούστηκαν φωνές ακόμη και αν ψηφιστεί ο νόμος, να μην εφαρμοστεί.

Το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης έχει ήδη αποφασίσει να παραμείνει ανοιχτό ολόκληρο τον Ιούλιο, πραγματοποιώντας συγχρόνως ενημερωτικές εκδηλώσεις, για τις απόψεις των πανεπιστημιακών, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο.

Το να μην εφαρμοσθούν οι αλλαγές, ακόμη και αν ψηφισθούν από τη Βουλή, είναι κάτι που ήδη ακούγεται συχνά από ορισμένους καθηγητές και από φοιτητές των Ανωτάτων Ιδρυμάτων. Όπως, επίσης, ορισμένοι μιλούν και για αναστολή της λειτουργίας των Ιδρυμάτων. Το κύριο επιχείρημά τους είναι ότι καταλύεται το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, η νομιμοποίηση των οργάνων διοίκησης και η αυτοτέλειά τους, που είναι κατοχυρωμένη και νομικά.

Πάντως, και οι σύγκλητοι του Ε.Μ.Πολυτεχνείου, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και οι διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, απέρριψαν το νομοσχέδιο. Από την άλλη πλευρά, 133 πανεπιστημιακοί έχουν ήδη υπογράψει κείμενο στήριξης πολλών διατάξεων του νόμου, θεωρώντας ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία για αλλαγές στα τριτοβάθμια ιδρύματα, που τις έχουν ανάγκη. Άλλο κείμενο όμως με υπογραφές καθηγητών, προωθεί την απόρριψη του νομοσχεδίου.

Την Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει μικτή επιτροπών πανεπιστημιακών και υπουργείου Παιδείας για την περαιτέρω συζήτηση διατάξεων του νομοσχεδίου.

Πηγή:tvxs.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *