Αγανακτισμένοι:Καλούμε όλη την Ελλάδα εδώ, στο Σύνταγμα

Αγανακτισμένοι:Καλούμε όλη την Ελλάδα εδώ, στο Σύνταγμα

«Καλούμε όλη την Ελλάδα εδώ, στο Σύνταγμα» τις μέρες που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή. Τι θα γίνει αύριο Κυριακή, στο πέμπτο κατά σειρά πανευρωπαϊκό κάλεσμα, λίγους φαίνεται τώρα να απασχολεί.

«Φτάνουμε στην κορύφωση του κινήματος» στις 28 και 29 Ιουνίου και αυτή τη φορά «χρειάζεται λίγο παραπάνω φαντασία», λένε στις συνελεύσεις.

Με τα συνδικάτα να έχουν κηρύξει για τις μέρες αυτές 48ωρη γενική απεργία, οι συνελεύσεις καλούν σε 48 ώρες στους δρόμους και αποκλεισμό της Βουλής στις 29/6. Ηδη πλατείες στην επαρχία ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της Αθήνας.

Στη Λαμία δηλώνουν ονόματα προκειμένου να μισθώσουν λεωφορείο που θα τους φέρει στο Σύνταγμα. Επίσης, όσοι τελικά έρθουν, θα έχουν λίστα με τα είδη πρώτης ανάγκης που θα πρέπει να έχουν μαζί τους για την αντιμετώπιση των χημικών.

Στο Σύνταγμα, πάντως, πολλά είναι τα χρησιμοποιημένα χημικά (από τις 15/6) που έχουν κρεμαστεί «διακοσμητικά» σε πολλά σημεία της. Χαρακτηριστικότερο ίσως το κείμενο που συνοδεύει ένα από αυτά: «Με λένε 515 CS. Ετος κατασκευής 1981. Με έριξαν μέσα στο ΜΕΤΡΟ», ενώ παραδίπλα βρίσκεται ένα στεφάνι και η επιγραφή: «Η Σπάρτη είναι εδώ».

Στη Θήβα πάλι, η συνέλευση των εκεί αγανακτισμένων αποφάσισε τη διεξαγωγή συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας έξω από πολιτικά γραφεία βουλευτών του νομού με πανό, αφίσες και συνθήματα.

Κομβόι από τον Μοριά

Οι «μοτο-αγανακτισμένοι» Πελοποννήσιοι, εκτός από τις κατά τόπους συγκεντρώσεις, προγραμματίζουν να φτάσουν την Τρίτη στην Αθήνα με κομβόι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών που θα ξεκινήσει «παραμονή της μεγάλης μέρας» από τον Ισθμό της Κορίνθου. Το κάλεσμα που απευθύνουν είναι πανελλαδικό και «εννοείται», όπως λένε, «ότι θα ανοιχτούν και τα διόδια για ελεύθερη διέλευσή μας».

Στη λαϊκή συνέλευση Χαλκίδας, όλα ξεκινάνε με μια πρόταση του συγγραφέα Ζήση Σαρίκα: «Διψάμε για δημοκρατία και αίσθημα». Την ίδια στιγμή, στη συνέλευση της Τετάρτης στο Σύνταγμα, ένας πολίτης έλεγε κάτι παρεμφερές: «Ερωτας και πολιτική μόνο με τη φυσική παρουσία, όχι δι’ αντιπροσώπων».

Rage Against The Machine

Τέλος, η Ελλάδα καταχειροκροτήθηκε σε πρόσφατη συναυλία των Rage Against The Machine στο Δουβλίνο με τον τραγουδιστή τους, Ζακ Ντε Λα Ρότσα, να μιλάει για τις δράσεις που «κάνουν τα αδέλφια μας στην Ελλάδα».

Το μήνυμά του ήταν πως «πρέπει να ενωθούμε στην Ευρώπη. Πέρα από τις εθνικές γραμμές. Πέρα από τις θρησκευτικές διαφορές. Πέρα από τις φυλετικές διακρίσεις. Γιατί οι γραμμές είναι πλέον ξεκάθαρες. Είναι ή αυτοί ή εμείς». Με το «ή εμείς οι αυτοί» κλείνει και το πανελλαδικό κάλεσμα της πλατείας Συντάγματος για τις 28 και 29/6.

Πηγή:enet.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *