Έσπασε στο ξύλο 65χρονο, στη Μονεμβάσια, γιατί ήταν Ολλανδός…

Έσπασε στο ξύλο 65χρονο, στη Μονεμβάσια, γιατί ήταν Ολλανδός…

Ένα ανησυχητικό γεγονός συνέβη στη Μονεμβάσια νωρίς το πρωί της Κυριακής 13 Μαϊου. Άγνωστος,  μέχρι στιγμής, δράστης, έδειρε άγρια Ολλανδό κάτοικο Μονεμβάσιας. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η ώρα είναι 7:30 το πρωί της Κυριακής. Ο 65χρονος Ολλανδός Ανδριάνο Βάντερμπουργκ, κατά τη συνήθειά του, κάνει τον πρωινό του περίπατο, μαζί με τα σκυλιά του, στην παραλία της Μονεμβάσιας. Επιστρέφει στο σπί τι του από την παραλία όταν στον παρακείμενο δρόμο σταματά ένα αυτοκίνητο αγροτικό 4Χ4 Mιτσουμπίσι χρώματος μαύρου. Ο συνοδηγός, γύρω στα 45, εύσωμος κι επιθετικός πλησιάζει τον ανύπτοπτο Ολλανδό και των ρωτά: «Είσαι Γερμανός;». Ο 65χρονος απαντά: « «Όχι, είμαι Ολλανδός…». Ο 45χρονος, Έλληνας,  του επιτίθεται με γροθιές λέγοντας: «Γερμανός ή Ολλανδός το ίδιο μου κάνει… Τι νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε στην Ελλάδα…» Οι γροθιές πέφτουν βροχή. Ο Ολλανδός πέφτει κάτω και ο Έλληνας τον κτυπά με κλωτσιές στο πρόσωπο συνοδεύοντας τα κτυπήματα με βρισιές.

Ο δράστης, έχοντας τσακίσει τον αιφνιδιασμένο Ολλανδό, απομακρύνεται με το αυτοκίνητο. Οι περίοικοι ενημερώνουν την Ελληνίδα γυναίκα του η οποία σε 5 λεπτά έχει καταφθάσει με τον γιό τους. Ενώ προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει γίνει το μαύρο αγροτικό εμφανίζεται και πάλι. Ο συνοδηγός έξαλλος επιχειρεί δεύτερη επίθεση. Τον αποτρέπει , ευτυχώς, ο οδηγός του αγροτικού ο οποίος και φροντίζει να απομακρυνθούν. Η γυναίκα του θύματος προλαβαίνει και καταγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος. Η Αστυνομία όταν φθάνει καταγράφει το συμβάν.

Ο άτυχος Ολλανδός μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Σπάρτης όπου εφημερεύει χειρουργός και ορθοπεδικός. Κατάγματα στο πρόσωπο καθιστούν την κατάστασή του σοβαρή. Εξετάζεται στον αξονικό. Αρρυθμίες καρδιάς επιβάλουν καρδιογραφήματα. Ο 60χρονος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Σπάρτης.

Πρόκειται για συνταξιούχο ηλεκτρολόγο – μηχανολόγο από την Ολλανδία. Από το 1992 έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Μονεμβάσια την οποία και λατρεύει. Το σπί τι του βρίσκεται στο Πορί Μονεμβάσιας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της γυναίκας και του γιού του είναι άνθρωπος που δεν έχει δώσει δικαιώματα και δεν έχει προκαλέσει.

Η Αστυνομία με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της ερευνά την υπόθεση.Το μεσημέρι της Δευτέρας 14/5 έγιναν δύο συλλήψεις εν ω προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων.

Οι χειρισμοί είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί  διότι είναι κρίσιμη η περίοδος. Τέτοιες επιθέσεις δημιουργούν λογικούς συνειρμούς που δηλώνουν είτε τάσεις άκρατης ξενοφοβίας είτε προβοκατόρικες  προσπάθειες δημιουργίας εντυπώσεων. Έως ότου αποφανθεί η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη χρειάζεται προσοχή στην προσέγγιση του θέματος γιατί οι ώρες είναι  εκτός από κρίσιμες και πονηρές.

Πηγή: notospress.gr

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *